Как да постигнем по-тънки колене?

Как да постигнем по-тънки колене?

По-топлите дни наближават, поне така се надяваме, и много дами ще започнат да подготвят тялото си за по-разкриващи облекла. Дори слаби жени се оплакват от по-широки колене, които изглеждат непропорционално на по-тънките прасци и/или бедра. От една страна стои въпросът за костната структура, нея не можем да я променим, а от друга формата на коляното се влияе от натрупването на мазнини. Всеки складира мастни депа на различни места и това е генетично предопределено, но има и добри новини. Най-общо в нашето тяло има два вида мазнини: висцерални мазнини, които се намират по-дълбоко навътре в тялото и са опасни за здравето; подкожни мазнини – намират се директно под кожата и над мускулите, те не са опасни и помагат за терморегулацията на тялото. Факт е, че не е толкова възможно без специална интервенция да намалите мазнините точно в зоната на коленете, но можете да намалите общото количество на мазнините в тялото.

Стъпка 1

Правете кардио упражнения с умерена интензивност за около 60 минути на ден, 5 дни в седмицата. Изберете тренировка, която ви кара да се потите – танци, колоездене, аеробика, изкачване на стълби.

Стъпка 2

Укрепете мускулите, които поддържат или контролират колянната става. Това ще стегне на мускулите в областта на коленете и ще създаде впечатлението за изтъняване. Опитайте упражнение с клякане, при което стигате до седяща позиция (въображаем стол) и спрете до точката, в която бедрата ви стават паралелни на пода. Задръжте така за няколко секунди и започнете леко да се изправяте. Правете по две серии от 12 повторения. Другото упражнение е с вдигане на краката настрани – легнете на пода странично и вдигайте нагоре горния крак на поне 30 см от другия, после се обърнете на другата страна и повторете. Направете по две серии от 20 повторения.

 

Стъпка 3

Намалете броя на калориите, консумирани на ден. Стремете се към диета съставена от плодове и зеленчуци, а също и протеини като пиле, намалете количеството на поетите въглехидрати – паста и бял хляб.

Стъпка 4

Можете да използвате макарон за басейн или друг ролер от пяна, за да го търкаляте по коленете си поне по 5 пъти на ден. Изрежете макаронът до подходяща за коляното дължина. Съединителните тъкани под кожата имат склонност да се отпускат и разделят, позволявайки на мастната тъкан да стане видима. Като търкаляте ролера по коленете си ще изгладите съединителната тъкан и ще я рехидратирате, давайки на коленете по-тънък вид.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *