Как да избегнем нервната превъзбуда?

Как да избегнем нервната превъзбуда?

i179Понякога се чувствате раздразнителни, изнервени или напрегнати без никаква видима причина. Но такава има – натоварили сте твърде много нервната си система. В ежедневието си постоянно сте подложени на различни видове стрес, има напрягащи ситуации, които не могат да се избегнат, но има и такива, които бихте могли да елиминирате, за да сведете до минимум нервната превъзбуда.

Не гледайте прекалено много телевизия. Въпреки че е пасивна форма на забавление, телевизията може да ви окаже въздействие, когато гледате филми твърде дълго, особено ако са екшън, ужаси или драма.

i182

Избягвайте да играете видеоигри за дълги периоди от време, без паузи. Разделете времето за игра на по-малки периоди с големи паузи и като цяло е добре да се намали времето прекарано в това занимание.

i180

Сведете използването на компютър до няколко часа дневно. Сърфирането в интернет може превъзбуди нервната ви система,  а ако сърфирате вечер преди лягане, ще нарушите на съня си.  Изключвайте компютъра поне час преди лягане.

i178

Намалете приема на кофеин и енергийни напитки. Твърде многото кофеин задължително ще повлияе негативно на нервната ви система. Най-добре е изобщо да не приемате кафе и други енергийни напитки след обяд, за да може кофеинът да напусне от организма ви до края на деня.

i183

Ако взимате някакви лекарства, консултирайте се с вашия лекар, дали е възможно те да са причината за нервната превъзбуда. Някой медикаменти съдържат съставки, които може да предизвикат състояние на превъзбуда.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *