SMS флирт – как да сме интригуващи?

SMS флирт – как да сме интригуващи?

В съвременния свят голяма част от комуникацията се осъществява чрез мобилните телефони и създадените за тях приложения, съответно впечатленията за дадена личност се събират именно от умението да се общува в такава кратка форма. Затова, ако искате да впечатлите някого с SMS, вземете предвид следното:

1. Стремете се вашите съобщения да са „кратки и сладки”. Дългите текстови съобщения са скучни и ще ви накарат да изглеждате прекалено отчаяни. Затова опитайте се да пращате кратки, но интригуващи СМС-си – не повече от две или три изречения. Постарайте се да включите във всяко съобщение нещо смешно, хитроумно или сладко – флиртът рядко се свежда до кратък разговор за времето.

i172

2. Не изпращайте повече от 4-5 съобщения дневно или се ориентирайте за броя им по съобщенията, идващи от отсрещната страна – един човек не трябва да изпраща значително по-голям брой СМС-си от другия. От друга страна, липсата на достатъчно съобщения, може да ви накара да изглеждате незаинтересовани или твърде недостъпни и високомерни. Ако това е така, другият може да се откаже и да ви помести в графата „загубена кауза”.

3. Бъдете внимателни с правописа и граматиката. Искате ли да се създадете впечатлението, че сте остроумни и интелигентни? Това ще бъде много трудно, ако сте изпратили нещо като “nou me kefi6”. Тийнейджърите пишат по свои правила и съкращения, но всеки над 18 годишна възраст трябва да обърне малко повече внимание на правописа и граматиката си. Направете бърз преглед на всеки текст, преди да го изпрати и се уверете, че няма правописни грешки. Пунктуацията също има огромно влияние върху това как се тълкува текста. Например, ако жена ви изпраща снимка на себе си в нови дрешки, “Уау!” звучи много по-ентусиазирано от обикновеното “уау”. Само не прекалявайте с удивителните знаци, въпросителни, усмихнати лица и други емотикони – те могат да бъдат много ефектни, но само в правилния контекст.

i175

4. Не позволявайте на разговорът да се проточи. Едно от най-важните умения при СМС флирта е способността да се сложи край умиращия разговор. Ако оставите текстовите сесии да се проточат прекалено дълго, ще се свършат забавните и интересни теми, а разговорът бързо ще стане неудобен и скучен. Номерът е да се сложи край на разговора, преди да се стигне до този момент, така че винаги оставяте другия да иска повече. Опитайте се да завършите с нещо сладко и закачливо като “трябва да тръгвам, ще се чуем утре. Не се забърквай в твърде много проблеми  без мен!” или “Време е за лягане – трябва да си взема разкрасителния сън! Ще те видя в съня си!”

Не забравяйте, че страстният поглед в очите на другия, ослепителната усмивка и задушевният разговор могат да победят всички думи от екрана. Текстовите съобщения трябва да се използват само за поддържане на интереса и запълване на времето между действителните срещи.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *