Как да изберем ветеринар?

Как да изберем ветеринар?

Също като хората животните имат нужда от това някой да поеме грижата за тяхното здраве, не е добре да се сещаме за тях, чак когато се появи здравословен проблем и едва тогава да потърсим ветеринар. Най-добре е предварително да намерите добър специалист, вместо да оставите напрегнатостта на последия момент да ви завладее и да направите необмислен ход. Трябва ви добър ветеринар, на който ще можете да разчитате и който ще осигурява най-добрата грижа за вашия домашен любимец.

Попитайте съседи или приятели за добър ветеринар. Устната реклама и препоръка са много ценни, тъй като те обикновено не са предубедени, пък и е по-вероятно да получите вярна оценка на способностите на лекаря и на практиката му като цяло.

За предпочитане е да изберете ветеринарна клиника или кабинет, които да са в близост до дома ви. Има ситуации, при които бързото пристигане при ветеринаря е от съществено значение.

Преди да се спрете на конкретен ветеринар, уверете се, че има опит с вашия вид домашен любимец. Например, ако ветеринарният лекар има много добра репутация като кучешки ветеринар, това е безполезно за вас, ако сте собственик на заек, защото двата вида са съвсем различни.

Пригответе си списък с въпроси, които да зададете на ветеринаря. Задължително се поинтересувайте от:

Работно време. Много е важно дали ще имате гъвкав достъп до вашия ветеринарен лекар, например вечер и през почивните дни.

Такси – разберете техните стандартни цени за консултантски услуги, също и такси за стандартни процедури, като например ваксинации, обезпаразитяване и т.н.

Спешни случаи – какви са условията за извън работно време спешни грижи за вашия домашен любимец, например правят  ли домашни посещения и каква е цената на тази услуга?

Вземете домашния си любимец на първоначалната среща с ветеринарния лекар и вижте дали животното се отнася с доверие към него. Добрият ветеринар успява да създаде положителна връзка между себе си и пациентите си. Ако вашият домашен любимец не особено харесва определен ветеринарен лекар, но няма нищо против другите, доверете се на инстинктите му.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.