Съвети при студени ходила

Съвети при студени ходила

Много хора, най-вече жени, страдат от студени ходила, често през нощта. Със съвсем простички трикове ще избегнете неприятните ледени тръпки.

Причина

Причината за студените крайници трябва да се търси в лошото кръвоснабдяване. Явлението не е притесниснително, но ако се появи внезапно, е по-добре да се консултирате с лекар, за да изключите евентуално сериозно заболяване. Варикозните вени например са известни причинители на студени крака и изискват медицински преглед.

Терапия

1. За да засилите кръвообращението си, на първо място се препоръчва да се движите повече. Хората, които са по-активни през деня, подпомагат обмяната на веществата в тялото си. Ако работата ви е свързана с продължително заседяване, използвайте всяка възможност за движение и си направете режим от малки, но чести упражнения и разходки.

2. Поощрете допълнително кръвния поток с редуване на топли и студени душове. Започвайте обливането винаги далеч от сърцето – от дясната страна на тялото и постепенно предвижете душа наляво, така сърцето ви ще има възможност да се адаптира към температурата, а не да изпадне в шок. Също така винаги завършвайте редуването със студен душ.

kissen3. Като се загреят ходилата ви, трябва само да запазите тази температура за през нощта. Ще ви помогне поставянето им на възглавнички, пълни с пшеничени семена, има такива пълни и с билки, с аромат на череши и други. Можете и сами да си направите такива като зашиете в малка кълъфка семена или билки. Загрейте преди употреба възглавничките на най-ниската температура в печката или в микровълнова.

socken4. Много ефективни са и вълнените чорапи, особено от ангорска вълна. Легнете си по-добре облечени и се завийте с дебела завивка, за да не насочва организмът ви кръв към жизненоважните органи и така да остави без добро оросяване крайниците.

5. Преди лягане изпийте чаша чай от джинджифил или сок от него, тъй като джинджифилът спомага за по-добро кръвообращение.

ingwertee

6. За затоплянето на ходилата, особено през зимата, много помага потапянето им в топла вода с морска сол, с ароматни соли, етерични масла или билки, за тази цел използвайте леген, голяма кофа или ваничка. Подсушете после добре краката си и сложете чорапи. Затоплянето може да се осъществи и с електрически уред, работещ на принципа на загряващите възглавници и одеяла.

KalteFuessefusswaermer

Ако се придържате към тези съвети, би трябвало вече да не страдате от студени ходила. Но ако нищо не помогне, по-добре се обърнете към медицинско лице за откриване на причината.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *