Как да преборим пърхота с кокосово масло?

Как да преборим пърхота с кокосово масло?

Изпробвате скъп шампоан против пърхот, но той предизвиква косопад? Или новият продукт премахва пърхота само за малко, за да се завърне с нова сила веднага след спирането на приложението?

Причините за пърхота са различни – при някои е следствие от лоша хигиена, други се оплакват от гъбична инфекция, саборея, суха кожа или контактен дерматит (непоносимост към препаратите за коса).

Ако причината за вашия пърхот е чувствителност към продуктите от търговската мрежа, истинското лечение за вас е преминаването към по-натурален шампоан и балсам. Лошата хигиена също е лечима, така че и нейните жертви могат да почерпят от този метод. Той може да бъде полезен и за хората, страдащи от гъбични заболявания, тъй като рецептата е базирана на кокосово масло и лимон, които има противогъбични свойства.

Вижте как да преборите пърхота:

  1. Смесете равни части кокосово масло и лимон (около 2 супени лъжици кокосово масло и половин лимон).
  2. Нанесете върху сух скалп (внимавайте да не влиза в очите ви) и оставете да действа за 5 минути.
  3. Изплакнете с вода, без шампоан.

Методът функционира добре на къса коса и без измиване с шампоан, но ако косата е дълга, както при повечето жени, няма да е много далновидно, защото косата ще се омазни изключително. Прилагайте сместа като маска в ден, в който не ви очакват срещи с хора, оставете я на главата си за час или повече и после я отмийте с шампоан. Мазнината излиза по-лесно от косъма, ако насапунисате главата си с шампоан, преди да я намокрите. Странно е, но е по-ефективно.

Кокосовото масло се ползва широко в Индия като маска за коса, но някои от вас може да имат алергия или непоносимост към този продукт.Съществуват твърдения, че реакцията на кожата е резултат от изчистване на токсините, но при всички случаи тествайте на малък участък от кожата си, преди да нанесете върху скалпа.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *