Как да изберем будилник?

Как да изберем будилник?

Алармата на будилника не само ни събужда в определен час, повечето модерни часовници имат най-различни функции, например “напомняне” в определено време. Тези напомняния може да се отнасят за прием на лекарства, за събитие в определен час, за важно обаждане и т.н. Но как да изберете будилник, който да е подходящ за вас и да отговаря на вашите нужди?

Решете дали искате аналогов или цифров будилник. Когато разглеждате различните модели, обърнете внимание на функциите на часовника, както и дали можете да разберете как се въвеждат различните настройки. Не бихте искали да си купите нещо, което изглежда красиво и модерно, а след това да осъзнаете, че не можете да боравите с него.

Помислете за какво още бихте искали да използвате будилника. Повечето съвременни часовници имат радиостанции, инсталирани в тях, така че можете да се събуждате с музика или определена радио станция. Някои хора купуват радио-часовници, за да чуят новините или времето, а не заради алармената система, тъй като те имат друга аларма (например на телефона). Ако имате нужда от аларма-напомняне, проверете дали будилника има тези функции.

Проверете с каква сила звъни алармата на будилника. Настройте алармата за след една минута и изчакайте да чуете колко силно звъни. Това има две предимства – първо ще може да прецените дали тази сила на звука ще ви събуди и второ, ще ви стане ясно дали можете да боравите с настройките на будилника. В зависимост от марката повечето имат опции за увеличаване или намаляване на звука. Въпреки това, класическите часовници имат камбани, прикрепени към горната част и палче, което я удря, докато не го изключите.

Ако спите леко, потърсете си будилник с настройка на силата на звънене; ако пък спите тежко и непробудно, класическият будилник би бил по-подходящ.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.