Модни тенденции за пролет-лято 2015

Модни тенденции за пролет-лято 2015

1. Абстрактни флорални мотиви – тази пролет ще изпрати тъжните диви цветчета  в забвение и ще се радва на по-крещящи едри цветя.

floral floral2

2. Бебешко синьо – това ще е пастелният тон на пролет 2015. Опитайте нестандартното му приложение в обикновена блуза с прозрачен слой.

babyblue babyblue2 babyblue3

3. Късо яке – дългите шлифери и палта ще бъдат заместени от къси якенца във весели цветове.

jacket jacket2 jacket3

4. Точки, много точки – ефирни ризи с много точки и то някои по-едри ще правят компания на цветята през този сезон.

dots

5. Разширяващи се форми – впитите дънки и панталони започват да доскучават на стилистите и те се опитват да разнообразят дамския гардероб с широки панталони.

flaresextreme3

6. Ресни – те отново са тук и ще присъстват върху блузи, якета, чанти и обувки.

2015shoes fringees

7. Дороти от страната на Оз – вдъхновеното от героинята на Гарланд каре ще се наложи върху якета и рокли.

dorothy dorothy2

8. Хипи-шик – извадете донесените от дядо и баба либийски туники и блузи, може и носията, защото хипи стилът се завръща с етно мотиви.

hippie5 hippie3 hippie2 hippie

 

9. Ниско токче – Високите токчета винаги са на мода, но за ежедневието много дами, предпочитащи удобството могат да се спрат на тазгодишния нов вариант на балеринките – този път с лек танк-ток, гарниран и с верижка на глезена.

shoes4 shoes5

10. Вдъхновение от бойните изкуства – Дамите ще открият инкорпорирането на източните бойни изкуства във връхните дрехи и жилетките.

judo judo2

11. Бонбонени чантички – Чантите ще преливат от сладост в симпатични размери и ведри цветове  с атрактивен дизайн – животинки, плодове, сърчица – дамите ще бъдат предизвикани да зарежат половината багаж, който обикновено складират в бездънните си чанти, за да заложат само на мобилния си телефон, ключовете и максимум огледалце и червило, даже и тези неща трудно ще поберат, но пък ще преливат от очарование.

clutchapple gingerclutch lips-clutch

12. Големи обеци – този сезон сигурно обиците ще бъдат със същия индивидуален характер като чантите, а може и да са големи колкото тях. Подгответе ушите си за натоварване.

earings

13. Малки чантички – освен бонбониерите във всякаква форма, остават на мода и малките чантички тип куфарче за гримове. Дали вътре ще се побере пролетният чадър?

minibags minibags2

14. Минимализъм –някои дизайнери оставят жената на показ, изчиствайки силуета на дрехите.

spring2015

15. Открити пръсти – Пръстите на дамите ще зажадуват за свобода и пролетни локви през тази година, докато петата ще бъде украсена с екстравагантни токове.

shoes2 shoes2015

16. Дантела – тази материя ще слезе от официалната арена и ще влезе в нови форми като например в спортен дизайн.

laceshirtshirtlace

17. Вечерна романтика – в по-топлите вечери на пролетта и лятото жените ще се разхождат в ефирни романтични рокли, които ще подчертават нежността и женствеността им.

romantic2 romantic3

18. Велур – Традиционно велурът се възприема за есенна тъкан, но този сезон бледите му нюанси ще осъществят по-плавния преход от зимата към пролетта.

suede suedeskirt

19. Туристически сандали – Тази година сандалите ще се покачат на високо с дебела платформа и ще възродят някои спомени от 90-те.

sandals2015 sandals2015a Street Style - Day 6 : Paris Fashion Week - Womenswear Fall/Winter 2014-2015

20. Милитъри – стилът милитъри ще защитава честта си с якета в блатисто зелено, каки и други, с него както винаги ще се ползват по-често мъжете, но и дамите няма да се откажат от него.

military

21. Панталони чарлстон – вече споменахме, че цигарените впити дънки ще бъдат изпратени на гарата към някое друго десетилетие. Освен откровено веещите се в долната си част панталони, чарлстонът от 70-те ще зарадва дамите с по-изявен ханш, защото часовниковият му силует ще балансира привлекателно женствените им форми.

flares flares3

22. Интригуващи очила – Авиаторските очила владяха модните тенденции прекалено дълго, на тяхно място вече излизат очила с цветни стъкла и интересни рамки.

glasses2 glasses3 glasses4

23. Широки дънки – Няма надежда за любителите на впитите дънки този сезон и това е! Сред дънките ще властва по-широкият силует. Много жени вече могат да похапват спокойно, защото модата е решила най-после да ги пощади.

jeans2 jeans4

24. Бунтарска мода – Бунтарският дух на по-младите ще бъде уважен с по-груби абсолютно несиметрични силуети с много етажиране.

Moon Young, Ready to Wear Spring Summer 2015 Collection in Paris young2

25. Римски сандали – По улиците ще се разхождат много гладиатори това лято, защото римските сандали ще зашляпат навсякъде и дори ще се катерят по прасците на много хора.

roman roman2 roman3 roman4 roman5 romansandals

26. Найлонов протектор – Предпазете се от капризите на времето с риза, яке и други от найлон (подобен на гума).

plastic  plastics2

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *