Как домашният любимец по-лесно да приеме бебето?

Как  домашният любимец по-лесно да приеме бебето?

Прибирането вкъщи с новороденото на ръце, може да се окаже шок за домашния любимец, който трябва да се научи да приема новия член на семейството. Ако не обърнете внимание на поведението му, това би могло да прерасне в голям проблем, дори може да се наложи да се разделите с любимеца си.

i79Когато домашния любимец се приближи към бебето, не го гонете веднага. Оставете го да подуши от близко разстояние, това позволява на животното да се адаптира към миризмата на детето и му дава възможност да научи повече за бебето по свой собствен начин.

Не използвайте сила срещу животното, това може не само да го изплаши, но и да породи отрицателна реакция спрямо детето. Играйте заедно с бебето и домашния любимец, като първоначално ги дръжте на разстояние. Говорете с тих, успокояващ глас, това ще накара и двамата да се чувстват приятно в компанията си.

i81Не позволявайте на детето да докосва домашния любимец, докато спи. Оставете го да го наблюдава, докато животното е в пълен покой, този метод ще накара бебето да се чувства комфортно около домашния любимец и ще му предостави възможност да го разгледа подробно.

Не насилвайте нещата, проявете търпение и оставете времето да свърши своят работа. Наблюдавайте поведението както на любимеца си, така и на детето си, когато са заедно. Ако има спокойна и позитивна среда между тях, може да започнете да ги насърчавате за по-близък контакт и по-голямо взаимодействие.

i80

Когато прецените, че са свикнали един с друг, седнете с бебето в скута си някъде, където домашният любимец обикновено върви или лежи. Позволете на животното да помирише бебето, а на бебето да докосне козината на животното. Наблюдавайте реакциите и на двамата. Ако детето се изплаши или животното не иска да се доближи, значи сте избързали и ще трябва да им дадете още време.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *