Как да почистим гланцирана повърхност?

Как да почистим гланцирана повърхност?

Почистването на гланцирани повърхности не е лесна задача, защото много често след дълго и уморително търкане се оказва, че въпросната повърхност изглежда замазана и без блясък. Най-често се сблъскваме с този проблем, когато почистваме плочките в банята, в кухнята или други повърхности от теракот и ламинат. Ако искате след почистването цялата къща “да блести”, опитайте този малък трик.

i63Първоначалното почистване на повърхността има голямо значение за крайния резултат. Всичката мърсотия, варовик и мазнини трябва да бъдат напълно отстранени. Почистете с обичайните препарати за почистване, които използвате. Препоръчваме ви при нанасянето на препарата и последвалото разтъркване да използвате голяма гъба за баня или за миене на чинии, защото порестата ѝ структура ще събере отстранената мърсотия, вместо да я размазва.

При първото измиване на повърхността, водата трябва да е чиста и да не се добавят препарати. Ако се използват кърпи за „сухо” изплакване, те също трябва да са чисти.

Вземете чиста суха кърпа и напръскайте по повърхността ѝ обикновен спрей за почистване на прозорци. Започнете да подсушавате. Ако кърпата стане твърде мокра, изстискайте я хубаво и пак я напръскайте с препарата за прозорци. По този начин ще съчетаете подсушаването на повърхностите с придаването на блясък, тъй като препаратът за прозорци ще даде огледално отражение на гланцираните повърхности и те няма да изглеждат зацапани или замазани.

i64

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *