Полезни приложения на пастата за зъби

Полезни приложения на пастата за зъби

Извън стандартната употреба на хигиенизиращ устата продукт, пастата за зъби има и множество други приложения, които дължи на хубавия си аромат, абразивната структура и почистващи вещества. Ако из дома ви има туба паста за зъби с флуор, която стоматологът ви е казал да изпратите в коша, намерете ѝ интересно приложение.

Срещу запотяване на очила и огледала

Замъгляването на очилата е не само дразнещо, но и може са се превърне в предпоставка за инциденти, особено когато се касае за очилата за ски, плуване, гмуркане или тези за работа с опасни материали. За да избегнете този проблем, намажете стъклата с паста за зъби и само я избършете после. По същия начин можете да процедирате с огледалата в банята или с тези на колата.

sneakers1Чистене на кожени обувки и кецове

Нанесете малко паста за зъби върху обувките, разтъркайте с четка и после избършете с кърпа. Освен да връща блясъка на износените обувки, пастата ще върне белотата и на подметките на кецовете.

Почистване на ютия

Вземете леко абразивна паста за зъби (не гел) и я нанесете върху студената ютия, изтъркайте добре и забършете до премахването на всички остатъци.

Полиране

С паста за зъби идеално се полират всякакви сребърни бижута и прибори или на съдове и мебели от хром. Натъркайте предметите със стара четка за зъби, която повече няма да ползвате, можете и да оставите за малко да подейства, накрая избършете с влажна кърпа.

polish

Освежаване на бебешки бутилки

След дълго ползване в бебешките бутилки се напластява кисела миризма на мляко. Нанесете малко паста върху четката за шишета и добре изтъркайте вътрешността, после изплакнете добре.

Почистване на мивката в банята

Добре натъркайте с паста за зъби мивката в банята и освен да се сдобиете с прекрасен блясък, ще се отървете и от миризмите в канала.

Премахване на драсканици по стената

Ако децата са нашарили стената с пастели, изчистете последствията с паста за зъби и стара четка. Накрая избършете с мокра кърпа и оставете да съхне. Този метод разбира се е подходящ за миещи се стени.

Отстраняване на петна от мастило и червило от тъкани

Химикалка е пуснала мастило в джоба ви, червилото се е отворило в чантата? Опитайте да поправите стореното с паста за зъби. Търкайте много добре и после изплакнете с вода, повторете няколко пъти, ако се налага.

Премахване на следи от чаши и други

За пореден път членовете на семейството ви са забравили да ползват поставките за чаши и по дървените мебели пак са останали концентрични кръгове от всякакви сладки и лепкави напитки. Преди да посегнете към препарата за дърво, първо минете с паста за зъби, след това и с малко количество препарат ще лъснете повърхността.

pimpleПремахване на пъпки

Ако ви дразни появата на поредната пъпка, нанесете върху й слой от паста за зъби и оставете да действа за през нощта, на сутринта пастата ще е засъхнала, а в най-добрия случай и пъпката заедно с нея. Ако имате чувствителна кожа, внимавайте с този метод, защото при вас може да предизвика нежелани реакции.

Ароматизиране на ръце

При готвене на риба, рязане на лук и чесън или при други дейност ръцете поемат трудно отстранима миризма. Щом обаче пастата за зъби може да се отърве от миризмата в устната кухина, защо да не се справи и с тази от ръцете. Хубаво натъркайте ръцете си, изплакнете и после нанесете някакъв крем, защото пастата може да изсуши кожата ви.


Запушване на дупки от пирони

Вземете пастата за зъби – препоръчва се обикновената бяла паста – и хубаво изстискайте такова количество, което напълно да запълни дупката. Не се притеснявайте, ако излезете навън, това е по-добрият вариант, отколкото ако остане вдлъбнатина. Оставащото количество разнесете с линия или шпакла. Избършете после с кърпа зацапванията отстрани и изчакайте пастата да засъхне. Ако стената ви я бяла, дупката вече няма да личи, но за другите цветове ще се наложи да боядисате отгоре. В случай че не ви се боядисва цялата страна може да се пробвате с малка четчица за рисуване или клечка за уши да нанесете боята само върху дупката.

toothpaste2repair

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *