Как да съхраним смес за палачинки?

Как да съхраним смес за палачинки?

Ако сте направили по-голямо количество смес за палачинки и искате да го съхраните за по-късно, потърсете празна бутилка от кетчуп.

ketchu1p

1.  Измийте много добре бутилката.  Уверете се че сте премахнали всички следи от кетчуп и бутилката е почистена добре. Вероятно не искате следващите палачинки да са с дъх и вкус на соса.Изплакнете вътрешността с топла вода, след което добавете препарат за съдове, използвайте дълга тънка четка за съдове, за да измиете добре вътрешността.Изплакнете обилно, за да сте сигурни, че сте премахнали сапуна и оставете бутилката да изсъхне.Уверете се, че и капачката е почистена толкова добре, тъй като кетчупа се наслоява по ъгли и ръбове и така по-трудно се премахва.

2. Поставете фуния в гърлото на бутилката и се уверете че стои стабилно.

 

dsc_0780

3.Изсипете сместа за палачинки в бутилката, като от време на време проверявайте нивото, за да не прелее сместа.

  4.Сложете капачката и надпишете бутилката.Използвайте маркер, за да отбележите съдържанието на бутилката, за да избегнете някой от семейството да сложи смес за палачинки на храната си вместо кетчуп.

   5.Поставете бутилката в хладилника. Така ще запазите тестото по-свежо.

   Следващият път, когато ви се доядат палачинки за закуска например,само извадете бутилката и изсипете нужното количество в тигана.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *