Как да намираме забавление във всичко?

Как да намираме забавление във всичко?

Не винаги е лесно да намирате забавление, особено когато това, което правите, не е никак вълнуващо или интересно. Изпробвайте тези идеи, за да откриете забавление в рутината на сивото на ежедневие и множеството задължения.

Опитайте се да мислите за нещо много забавно, което ви се е случило в миналото. Потопете се в тази забавна ситуация и я преживейте отново. Скоро ще почувствате как приятното настроение, което сте имали в онзи момент, ви завладява повторно.

Ако това не ви помогне или ако не можете да се сетите за подходящ забавен момент, опитайте се да си представите най-сюреалистичното, абсурдно и забавно нещо, което може да ви се случи точно в този момент. Например, ако сте на среща, която е наистина много скучна, представете си жираф, който изведнъж промушва глава през прозореца; или как  вашите колеги се превръщат в различни животни. Само внимавайте да не прихнете в смях пред тях, защото ще ви се наложи да давате обяснение, за което може да не сте подготвени.

im131

Друго нещо, което винаги може да повдигне настроението ви, е да мислите за музика или хоби, което харесвате. Например, може да се опитате да чуете любимата песен в главата си, да си представите, че сте на концерт или да визуализирате как седите на първия ред и гледате любимия си футболен или волейболен мач. Преди да се усетите, ще сте потънали в забавления с хобитата си, без действително да участвате в тях.

im129

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *