Как да направим добра Първоаприлска шега?

Как да направим добра Първоаприлска шега?

Първи Април е ден за забавни шеги и докато някои от тях са спонтанно решение, други изискват повече подготовка. Още по-важно е смешката да не навреди на никой, затова е необходима внимателна преценка и съобразяване с индивидуалността на “жертвата”.

Станете рано и решете каква шега ще си направите и с кого. Когато срещнете този човек, направете номера си, преди той да е излъгал вас. Не искате вашата Първоаприлска шега да изглежда като дребно отмъщение за направения номер, нали?

Когато вашият план е готов, отделете малко време и помислете над него. Какви са резултатите, които очаквате? Опасно ли е това? Ще обидите ли някой, ако го направите?  Това ще помогне да съобразите дали ви предстои безобидна шега с приятел или ще нараните нечии чувства.

Не забравяйте, че Първи Април е ден за забавления и шеги, а да обидите или злепоставите приятел, да нараните достойнството и чувствата му никак не е забавно.

Може да използвате изкуствени паяци или други буболечки. Повечето хора изпитват погнуса при вида им и инстинктивно се дърпат далеч. Може да сложите буболечка при чиниите, вилиците, под завивките, на възглавницата, при четките за зъби, под сапуна и т.н. и да направите номер на семейството си.
Съвсем невинна шега е да замените всички атрибути в банята с препечени филийки и да гледате отстрани как закъсняващите ви роднини трескаво търсят кърпите или сапуна.

Може и да си направите  шега с колегите, като „случайно” пуснете изкуствена муха в каната с кафе, пуснете паяк в някое от чекмеджетата, върху нечие бюро. Сред колегиалните шеги са много популярни декорациите на работното място – подмяната на монитора, клавиатурата и други с картонени кутии; опаковането с различни хартии, лепящи листчета, фолио и т.н.

За приятелите може да купите няколко пищящи или пърдящи възглавнички и да ги сложите под седалките на всички. В идеалния случай ще седнат едновременно, ако ли не –  първите ”жертви” с нетърпение ще очакват пристигането и реакциите на другите.

Съседските шеги също са възможни с идеята да се „опакова” с фолио колата на приятел-съсед и привърже към близко дърво или стълб. Това фолио е доста еластично и няма да повреди боята на автомобила, само ще забави обекта на шегата.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.