Маска от аспирин срещу акне

Маска от аспирин срещу акне

Това е един от най-достъпните финансово методи за домашно приготвен козметичен продукт срещу акнето. Приложението е лесно и не изисква много време. Ако се чудите какво прави аспиринът особено подходящ за подобни процедури, това е съдържащата се в него салицилова киселина, която е бета хидрокси киселина помагаща за почистване на порите и борба с предизвикващите акне бактерии.

За маската ще са ви нужни само две съставки – вода и аспирин без предпазен филм или със съвсем лек. Ще ви трябват 2-3 таблетки.

Таблетките аспирин се разтварят лесно във вода, затова няма да ви е нужна особена предварителна обработка. Сложете хапчетата в малка купичка, може да ги държите и в шепа, добавете около една, една и половина ч.л. вода и ги натиснете с пръст или лъжица. Разтрийте парченцата в дланите си до образуването на неконсистентна каша.

Веднага след това нанесете върху лицето и оставете маската да действа за 5 минути. Щом изсъхне ще добие прахообразен вид, затова внимавайте да не я вдишате или да не попадне в очите ви. Докато я измивате правете масажни движения като при нанасяне на пилинг, почистете лицето си добре, докато не останат никакви остатъци от маската по него. Можете към аспирина да добавите алое вера или мед за още подхранване.

След маската нанесете подходящ за кожата ви хидратиращ крем или лосион. Веднага ще почувствате кожата си по-гладка и мека. Можете да правите тази маска веднъж седмично или преди важно събитие,  ако разбира се не дразни кожата ви. Като опитвате за пръв път, преди това направете тест на малък участък от ръката си, за да сте сигурни, че нямате алергични реакции.

ВАЖНО: Не използвайте тази маска, ако сте бременни или кърмите, тъй като аспиринът има кръворазреждащи свойства. Аспиринът е противопоказен и опасен също за страдащите от синдром на Рей. Въпреки че през кожата абсорбцията на аспирина е по-бавна, все пак прониква в тялото и ако има натрупване, се отразява на кръвта и черния дроб.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *