Подходящата булченска рокля за вашата фигура

Подходящата булченска рокля за вашата фигура

Повечето дами на този ден искат да се почувстват като героини от приказка на братя Грим и рядко си дават сметка дали кринолинът и големите количества шифон са подходящи за фигурата им. Ако още се чудите какво точно да търсите за сватбения си ден, можете да бъдете насочени от следните препоръки за подчертаващи достойнствата и скриващи недостатъците на вашата фигура кройки.

Часовникова фигура

Представителките на този изконен идеал за женски форми имат подчертани извивки на талията с балансирани ханш и бюст. Те могат спокойно да демонстрират формите си с рокля тип русалка или по-плавно преливащ вариант.

mermaid4 mermaidmermaid3mermaid4

Правоъгълна фигура

Бъдещите младоженки с по-прави форми на тялото – без изявени талия, бюст и ханш, но все пак слаби или атлетични – е добре да се спрат на рокли, които създават илюзията за по-изявени форми, особено в зоната на бюста. Роклята трябва да „пресича“ силуета в средата, за да раздели иначе равните зони на талията и ханша като така оптически създава часовников ефект.  Бюстът може да бъде подчертан с гънки и други декорации, така ще изглежда по-едър и ще балансира ханша.

hourglasseffectrectangle-shaperectangle2rectangle

Фигура с голяма гръдна обиколка

Дамите с широк гръден кош или по-преливащ бюст ще се чувстват по-комфортно и ще изглеждат елегантно в рокли с V-образно деколте, което ще издължава шията и горната част на тялото, докато прибира оптически бюста. Освен това за предпочитане е някакво пристягане в областта на талията, което обаче да не пресича фигурата по категоричен начин. Добре е  да се избягват големи орнаменти по бюста, защото това веднага разширява зоната, около него. Много корсети ще повдигат бюста нагоре, а при дами с по-пухкава зона около раменете това ще създава ненужно нагъване на кожата и повдигане, което вместо да прибере бюста, ще го извади на показ. Затова по-добре се спрете на корсет, който ще прибере бюста към средата.

fullchestedfullchested3full6fullchested2full4

Ниско телосложение

Независимо дали става въпрос за слабо тяло или за по-пухкаво, роклите с прекалено разширяващ се силует не са подходящи, още по-малко пък тези с кринолин – те още повече ще скъсят тялото. Препоръчват се силуети, които източват тялото. Съвсем спокойно може да се заложи и на нещо по-късо.

petitepetite2petite6petite4petite3petiite4

Пищни форми

Често срещана грешка е по-пълничките жени да се опитват да се пристягат цялостно с много плътни материи. Изберете корсет, който стяга областта на талията и обира бюста отстрани без много да го повдига нагоре. Орнаментите по бюстието трябва да го удължават – по-остра сърцевидна или V-образна форма на деколтето, драперия или камъни, които дават вертикални линии, зоната около мишниците не бива да стои нагъната и преливаща – може да изберете дизайн, който я покрива. Надолу роклята трябва да се спуска плавно и ефирно в A-образен силует, за да олекоти линията. Много дами имат по-едра горна част на тялото, но затова пък се радват на тънки глезени –  те могат да бъдат разкрити с дължина малко над тях.

volupvoluptuousvoluptuous1voluptuous3voluptuous2volup2volup3volup4

Крушовидна форма

А-образният силует на роклята ще прикрие по-широките ханш и седалище, в горната част е добре да се балансира с акцентиране върху бюста.

alinealine2aline3aline4aline5

Бременни

За бременните младоженки е изключително подходящ стилът ампир и всички вариации, които поставят талията високо или изобщо са лишени от такава.

pregnantpregnant2pregnant3pregnant4

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *