Домашен пилинг с кафе срещу стрии

Домашен пилинг с кафе срещу стрии

Стриите са причина за ниско самочувствие главно при жени, преминали през бременност, но от тях се оплакват и млади момичета, които са имали промяна в килограмите или са генетично предразположени към загуба на еластичност в кожата. Въпреки че са видими на повърхността на кожата, стриите в действителност са увреждане в нейния среден пласт, именно затова е толкова трудно да бъдат премахнати. Съставките от пилинга, който ще откриете в тази статия, навлизат под повърхността на кожата и действат благотворно на нейното кръвоснабдяване, което подобрява еластичността ѝ.

Кафето си спечели заслужена слава на продукт изключително благотворен за поддръжката на хубава гладка кожа. Съответният пилинг с кафе има прости съставки, които сигурно се намират във всяка кухня, важното е обаче в процеса да се подходи с търпение и постоянство, за да има някакъв резултат. Другият бонус е, че ако го правите всяка сутрин, ще усещате аромата на кафето през целия ден.

Съставки и техните свойства

Мляно кафе – Можете да вземете кафе директно от пакетчето, да използвате остатъците от кафе машината или утайката от джезвето. Кофеинът стимулира циркулацията на кръвта в клетките на кожата, това помага за регенерацията им. Също така текстурата на кафето позволява кожата да бъде добре ексфолирана – да се премахнат мъртвите клетки и да се даде възможност на новата кожа да получи достатъчно влажност, която идва от втората съставка в пилинга.

Зехтин – Той овлажнява, прочиства и защитава кожата. Най-важното е, че прониква в кожата  и работи на различни слоеве от кожата, което е отлично качество що се отнася до стриите.

Как да процедирате:

  1. Преди да нанесете пилинга, кожата ви трябва да е чиста. Ако сте взели кафето от филтъра на машината или от джезвето преминете на следващата стъпка. Ако кафето е от опаковката, прибавете малко топла вода, за да го овлажните, но не го разтваряйте.
  2. Смесете кафето със зехтина до образуването на смес с консистенцията на паста, която може да се задържи на кожата за по-дълго време.
  3. Щом пастата е готова, нежно я втрийте в зоната със стрии, разнесе и по околните зони. Масажирайте внимателно за около 3-5 минути.
  4. Оставете да действа за 20 минути. След като изминат, изчистете мястото с влажна неабразивна кърпа.
  5. През деня нанасяйте в същата зона хидратиращ лосион по 2 пъти на ден – сутрин и вечер или в друга свободна част от деня. Особено подходящо е маслото от ший.
  6. Трябва да прилагате пилинга поне веднъж на ден, за да има видим резултат, при някои може да отнеме повече време, всичко зависи от вида на кожата, начина на живот и възрастта на стриите.
Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *