Как да избегнем миризмата на цигари по дрехите си?

Как да избегнем миризмата на цигари по дрехите си?

Няма пушач, който не би искал да избегне неприятната миризма от цигарен дим по дрехите и косата си. А ако работата ви е свързана с лични срещи и общуване с партньори или клиенти, е недопустимо да миришете на цигари. Ето една идея за тези, които въпреки всичко не могат да се откажат от вредният си навик.

Вземете една дълга плътна връхна дреха с качулка или подходяща за сезона шапка и ги оставете в близост до мястото ви за пушене. Когато отивате да пушите обличайте връхната дреха върху работното си облекло и покрийте косата си с качулката или шапката. Това ще задържи по-голямата част от миризмата на цигарите, а дори и дрехите ви да попият малка част от нея, ще се отмиришат по-бързо.

Избягвайте да пушите в тесни затворени пространства. Ако все пак се налага да пушите в колата например, задължително отворете прозореца, за да може димът да излиза и да не се сгъстява около вас. В противен случай нищо няма да може да ви спаси от миризмата на цигари. Ако времето го позволява – пушете навън.

Винаги носете в себе си дъвки или ментови бонбони. След като изпушите цигарата си, изяжте един бонбон или дъвка, за да премахнете неприятната миризма от устата си. Добре е да измивате ръцете си с ароматен сапун след всяко пушене. Ще ви се наложи, ако искате да започвате всеки ден освежени, да слагате дрехите си за пране веднага след носене и при пране да им слагате повече омекотител.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.