Как да възстановим натрошените сенки за очи?

Как да възстановим натрошените сенки за очи?

Бъркотията преди излизане винаги създава предпоставки да изпуснете сенките на пода, а сблъсъка с твърдата повърхност за тях често означава преобразувание в парченца и буци прах. Такива сенки в повечето случаи се озовават в кофата, създавайки разходи за нови. Има обаче начин да спасите разпадналия се разкрасителен продукт.

D8312За тази цел ще са ви необходими:

Прозрачно найлоново пликче

Хартиена кърпа, салфетка

Нож за масло, лъжица или вилица

Етилов спирт

Пипета или спринцовка

Една монета със стойност в зависимост от големината на сенките. Ако сенките ви не са кръгли измислете предмет с друга форма, който ще използвате за притискане.

Процедура
Отворете сенките и се опитайте с четчицата да съберете и разпределите парченцата.

Както са с отворен капак, пъхнете сенките в найлона. С дръжката на кухненския прибор допълнително натрошете сенките, големите парчета ще се разпаднат, а на тяхно място ще се появи леко пресована натрошена пудра.

С пипета или спринцовка изтеглете малко спирт и капнете няколко капки директно върху сенките. След това сложете върху сенките хартиената кърпичка, във формата на сенките сложете отгоре монета или друг избран подходящ предмет и започнете да натискате с цялата си сила така, че да пресовате сенките. Резултатът трябва да е достатъчно задоволителен, че да не ви се налага да харчите за нови.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *