Как да си направим етеричен лек срещу главоболие?

Как да си направим етеричен лек срещу главоболие?

headacheБолката в главата не ви позволява да се концентрирате върху задълженията си и ви преследва след дългия работен ден у дома, когато искате да се насладите на почивката. Ако имате чувството, че пак някой кове пирони в черепа ви, не бързайте да посягате към хапчетата. Те са временно решения, ще изградят зависимост, при която с всяка доза ще чувствате все по-малко облекчение, докато същевременно вредите на черния си дроб и други органи с поетите аналгeтици. Има много методи за хомеопатична помощ, този път ще се запознаете с един вид ароматерапия – шишенце с етерична смес, чиято миризма ще ви облекчи.

Съставки:

10 капки етерично масло от лавандула

10 капки етерично масло от мента

10 капки етерично масло от портокал

¼ ч.ч зехтин

Фуния за сипване

Малко шишенце с рол-он

Начин на приготвяне и употреба

В една чашка сипете зехтина и прибавете към него маслата. Зехтинът ще послужи за основа, а и той съдържа витамин Е, който е идеален за кожата. Ментата локално облекчава болката и леко гъделичка като се нанесе. Ароматът на лавандулата действа успокояващо на сетивата. Портокаловият аромат дава чудесен финал на това парфюмче със своята есенция, действаща релаксиращо на емоционалните центрове.

Внимателно изсипете сместа през фунията в малкото шише. Щом почувствате болка, разтъркайте с рол-она слепоочията и точката в средата на челото. Ще последва освежаващо гъделичкане и успокояващ аромат.

Съхранявайте шишенцето на хладно и тъмно място, избягвайте да нанасяте в близост до очите.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *