Как да се облечем за летището?

Как да се облечем за летището?

im102Предстои ви полет, а още не сте решили какво да облечете? Преди да вземете окончателно решение, ето няколко неща, които да имате предвид.

Каквито и дрехи да изберете, трябва да се чувствате удобно в тях. Полетите могат да бъдат много продължителни, със закъснения и прекачване, затова ако носите нещо, което ви стяга или притеснява по друг начин, няма да ви е приятно. Облечете например клин с туника отгоре, широка дълга рокля, дънки/панталон с удобна блуза/тениска и др.

im100При избора на обувки, избягвайте тези, които са трудни за събуване и обуване. Ще трябва да се свалите обувките си, когато минавате през охраната на летището. Тъй като често има опашка от чакащи хора зад вас, ще трябва да свалите обувките си бързо. Освен това, ако имате прекачване на друг самолет, с малка разлика във времето, ще е по-удачно да носите обувки, с които да може да се придвижвате по-бързо, например маратонки или кецове.

im101Уверете се, че по дрехите ви няма аксесоари от метал, които да не могат да бъдат бързо отстранени. Същото важи и при избора на бижута – ако не могат да се махнат и да преминете безпроблемно проверката през детектора за метал, ще се наложи да ви отведат настрани за индивидуална проверка, което ще ви забави и има възможност да пропуснете полета си.

Облечете се на слоеве. Обикновено в самолетите е много студено, особено в зоната около краката, пък и няма как да сте сигурни какво ще бъде времето когато кацнете. Ако например знаете, че ще излетите при ниски температури и ще се приземите при топло, дори горещо време, облечете тънко потниче или тениска под по-дебела блуза или пуловер и яке. Под панталоните може да облечете къс клин и да сложите леки платнени обувки в ръчния си багаж. Идеята е да можете да промените облеклото си от „зимно” на „лятно” с две движения.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *