Как да не станем „жертви на модата”?

Как да не станем „жертви на модата”?

20070202-202808„Жертва на модата” е всеки, който се подчинява на модните тенденции, без оглед на това как изглежда и дали са подходящи за пола и възрастта му. Няма как всички модни линии да стоят добре на всеки човек и никой не трябва да си мисли, че изглежда добре само защото е облечен според последния „писък” на модата. За да избегнете превръщането си в „жертва на модата”, ще трябва да развиете собствено чувство за стил, а също така ще трябва да приемете, че с някои дрехи изглеждате добре, а с други не.

Търсете стилове, които харесвате. Всеки има различен вкус. Ако най-новата тенденция не отговаря на вашия вкус, не се чувствайте длъжни да се съобразявате с нея.

Приемете тялото си, такова каквото е. Всеки има несъвършенства. Научете се да приемате своите и разберете как да се справите с тях. Знайте проблемните си зони и начините да ги прикриете. Като общо правило балансирайте по-широките части на тялото си, като потърсите облекло, което привлича окото към по-тънките.

Избягвайте облекло, което подчертава проблемните зони. Ако дълга разкроена пола може да изглежда добре върху слаба жена с правоъгълен тип тяло, то същата пола само ще привлече нежелано внимание към извивките на дама с крушовидна фигура и по-къси крака. От голямо значение е винаги да носите дрехи, които са вашия размер. Тъй като отделните марки имат различни размери, измерете обиколката на вашите бюст, ханш, талия и бедра, запишете ги, след което сравнявайте размерите си с диаграмата за оразмеряване на конкретния магазин.

Пробвайте преди да купите. Пробата не е само за да видите дали дадена дреха ви става, но и за да се убедите в това дали ви отива или не. Изучавайте себе си в цял ръст в огледалото на пробната, докато не добиете ясно становище за това как изглеждате, попитайте и придружаващия ви за искрено мнение.

Носете дрехи, които са подходящи за повода. Не всяка мода пасва на всеки случай, затова дръжте разделени ежедневните от официалните си дрехи.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.