Как да изглеждате с 10 години по-млади?

Как да изглеждате с 10 години по-млади?

Всеки от нас чувства ефектите от възрастта, но това не означава, че не можете да добавите младост и свежест към външния си вид и да изглеждате с 10 години по-млади.

Използвайте козметика за почистване на лице всеки ден. Уверете се, че използваната козметика е подходяща за ежедневна употреба и щадяща кожата, защото прекалено силната козметика може да изсуши кожата на лицето и да постигнете обратния ефект. Също така е важно да вземете лосион, който е подходящ за възрастта ви, не за тийнейджъри, тъй като съставките са съобразени с нуждите и проблемите на различните възрасти. Ако не искате да използвате препарати за почистване на лице, то тогава ще трябва да измивате старателно лицето си с антибактериален сапун.

Винаги хидратирайте кожата на лицето си след почистване. Това е важно, не само защото кожата ви ще има чист и свеж вид, но и чрез хидратирането тя се освобождава от натрупаните вредни елементи. Вземете си овлажнител от типа „анти-стареене”, тъй като има дълбок хидратиращ ефект.

Предпазвайте кожата си от вредните слънчеви лъчи. Слънцезащитния крем не е само за плажа. Ако наистина искате да изглеждате с десет години по-млади, тогава ще трябва да използвате слънцезащитни средства всеки път, когато излизате навън. Прекаленото излагане на слънце, без предпазващи средства е едно от нещата, които могат да ви причинят преждевременно стареене, така че се уверете, че носите поне слънцезащитен фактор (SPF) 15 всеки ден. В противен случай, може получите бръчки и кафяви петна по ръцете и гърдите.

Ексфолирането на кожата на лицето е друга практика, с която трябва да свикнете, ако искате кожата ви да изглежда по-млада. Отстраняването на мъртвите клетки ще направи кожата ви по-мека и по-свежа. Отново, не забравяйте да изберете правилната козметика, която е предназначена за хора във вашата възрастова група, така че да е нежна и щадяща, каквато трябва да бъде.

Поддържайте своите вежди гъсти и по-дебели. Може да си мислите, че супер тънките вежди ви правят да изглеждате секси, но всъщност те ще ви направят да изглеждате по-възрастни. С напредването на възрастта, веждите се поразреждат малко, затова изберете молив със същия цвят като веждите ви и попълнете по-рехавите места, докато добият равен плътен вид.

Гримирайте се правилно. Има безброй трикове, които могат да ви помогнат да изглеждате по-млади само чрез прилагането на грим по правилния начин. Доброто гримиране ще скрие не само вашите дефекти, но и ще подчертае най-добрите ви черти. Ето няколко трика, които можете да опитате:

Използвайте кремообразен коректор или фон дьо тен. Натрупването на коректор около вашите бръчки ще ви направят да изглеждате по-стари, отколкото наистина сте. Когато става дума за коректор, по-малкото е по-добре и това правило действително може да ви накара да изглеждате по-млади; ако носите прекалено много, ще подчертаете бръчките си, вместо да прикриете несъвършенствата.

Заместете черната си очна линия с кафява. Черното ще започне да изглежда твърде ярко върху лицето ви с напредването на възрастта, така че изберете по-фините кафяви цветове за рамка на очите си.

Подчертайте миглите си. Опитайте удебеляваща спирала, извиваща или дори си сложете изкуствени мигли, за да изглеждате по-млади. С напредването на възрастта, миглите ви ще оредяват и можете да помислите как да противодействате на това.

Носете ненатрапчиво червило в зависимост от тена ви. Мекото светло розово или пепел от рози ще бъде подходящо за дамите със студен тен на кожата, по-топлите типажи могат да опитат гамите в бежово ; ако устните ви имат прекалено силен цвят, тогава ще изглежда неестествено и пресилено. Устните ви ще стават по-тънки с времето, така че можете да ги уголемите оптически с лено нанасяне на молив за устни; но ако прекалите, няма да изглежда красиво. Всяка жена може да потърси най-добрия и подходящ оттенък на червеното, за да се подчертае устните си, но избягвайте тухлените или доматените цветове, защото може да придадат прекалено драматичен вид на устните ви.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *