Как се стимулира растежа на миглите?

Как се стимулира растежа на миглите?

Дългите мигли се смятат за един от основните атрибути на красивото око, някои хора имат генетична предразположеност към по-дълги и гъсти мигли, а други дори и с помощта на иновациите в туша за мигли трудно се сдобиват с такъв вид. За щастие можете да дадете всичко от себе си за растежа на миглите и да очаквате добри резултати. Ето три добри предложения за стимулация :

  1. Рициново масло

castoroilТова масло може да бъде използвано с благотворен ефект върху всякакъв тип окосмяване като мигли, коса и вежди. То съдържа антибактериално и противовъзпалително действие, което заедно с богатия състав на хранителни вещества подпомага растежа на косъмчетата.

Как да го използвате: Набавете си натурално масло без хексан. Почистете очите от грима и други замърсявания, след това използвайте пръста си или тампонче, за да нанесете нежно продукта от корените на миглите до връхчетата. Ще имате нужда от 2-3 капки за всяко око. Правете това по няколко пъти на седмица.

  1. Серум от кокосово и лавандулово олио

Lavender-OilЕтеричното масло от лавандула помага да премахнете свободните радикали и същевременно благоприятства растежа на космите. Има изследване върху 86 пациенти, които страдат от косопад, показващо, че чрез употреба на лавандулово масло 44% от тях се радвали възстановяване на растежа на космите. Кокосовото масло е идеална база за смесване на лавандулата, защото има антибактериално и антимикробно действие.

Рецепта: Смесете ½ с.л. кокосово масло с 2-4 капки лавандулово масло и пак по същия начин намажете миглите от корените към върха.

  1. Масаж

Young woman pushes with fingers on closed eyes. Isolated over white.Масажирайки клепачите в близост до основата на миглите, вие подобрявате циркулацията на кръвта в тях, което естествено подобрява снабдяването на корените с нужния кислород и хранителни вещества.  Същото се препоръчва и за коса – да масажирате скалпа.

Как: С върховете на пръстите си  (ръцете ви трябва да са измити) нежно масажирайте клепачите до основата на миглите. Правете ежедневно или поне няколко пъти в седмицата. Внимавайте да не търкате директно миглите си, защото ще ги скубете и вместо да пораснат, ще оредеят.

Ако сте настоятелни, ще забележите видими резултати от тези процедури след 3 месеца,  а някои от вас  – и след месец. Важно е да се отбележи, че миглите ви може да не станат по-гъсти -това зависи от генетичната ви предразположеност към повече фоликули, но ще станат по-дълги.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *