3 упражнения за стегнати мускули на корема и бедрата

3 упражнения за стегнати мускули на корема и бедрата

Ако искате да имате стегнати мускули на корема и бедрата само за две седмици, ще трябва да си отделите 30 минути свободно време и да правите тези три упражнения всеки ден. От упражненията има много ползи, включително подобряването на сърдечно-съдовата и имунната система, мозъчната функция, по-дълбок и продуктивен сън, да не говорим за повишаването на тонуса и енергийните нива. Повечето оправдания, за да не се упражняваме често се фокусират върху липсата на време или на средства. Упражнявайки се в уюта на собствения си дом, можете да се справите с двете извинения. Нещо повече, ще продължите да бъдете в фантастична форма.

Първо, трябва да решите в коя стая ще правите упражненията си. За да определите дали едно пространство е достатъчно голямо, легнете на пода с разперени настрани ръце и крака, ако не докоснат нищо, това е правилното място! За тези упражнения ще са ви необходими постелка за йога и въже за скачане.

Преди да започнете трябва да загреете и да се разтегнете. Застанете прави с леко разтворени крака и разперени ръце, направете  5 навеждания, като докосвате пръстите на краката си.

im65

1. Легнете на постелката по гръб и направете 5 коремни преси. Ако нямате стабилност за краката, опитайте да сложите нещо тежко върху тях. В зависимост от физическата ви подготовка решете дали можете да направите още 5. В най-добрия вариант трябва да правите три серии по 5 коремни преси през първия ден и да увеличавате с по 2 коремни преси всяка серия през следващия ден. Така в края на първата седмица ще правите три серии от 15 преси.

im68

2. Изправете се, застанете с прибрани крака и ръце на кръста. Направете крачка напред и бавно клекнете, докато коляното ви почти докосне пода. Бавно се изправете и повторете с другия крак. Правете по две серии с 10 клякания (5 с левия крак, 5 с десния), като увеличавате кляканията с по 2 всеки следващ ден.

im66

3. Изправете се и застанете с леко разтворени крака и протегнати напред ръце. Направете 10 класически клякания. Увеличавайте с по 2 всеки ден.

im63

Ако искате и да свалите килограми, опитайте да скачате на въже. Когато скачате на въже за 10 мин изгаряте толкова калории, колкото бихте изгорили, ако тичате 1 км. Само проверете дали в близост до вас няма осветителни тела, вентилатори, завеси, рафтове или друго нещо, което може да съборите.

im67

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *