3 упражнения за стегнати мускули на корема и бедрата

3 упражнения за стегнати мускули на корема и бедрата

Ако искате да имате стегнати мускули на корема и бедрата само за две седмици, ще трябва да си отделите 30 минути свободно време и да правите тези три упражнения всеки ден. От упражненията има много ползи, включително подобряването на сърдечно-съдовата и имунната система, мозъчната функция, по-дълбок и продуктивен сън, да не говорим за повишаването на тонуса и енергийните нива. Повечето оправдания, за да не се упражняваме често се фокусират върху липсата на време или на средства. Упражнявайки се в уюта на собствения си дом, можете да се справите с двете извинения. Нещо повече, ще продължите да бъдете в фантастична форма.

Първо, трябва да решите в коя стая ще правите упражненията си. За да определите дали едно пространство е достатъчно голямо, легнете на пода с разперени настрани ръце и крака, ако не докоснат нищо, това е правилното място! За тези упражнения ще са ви необходими постелка за йога и въже за скачане.

Преди да започнете трябва да загреете и да се разтегнете. Застанете прави с леко разтворени крака и разперени ръце, направете  5 навеждания, като докосвате пръстите на краката си.

im65

1. Легнете на постелката по гръб и направете 5 коремни преси. Ако нямате стабилност за краката, опитайте да сложите нещо тежко върху тях. В зависимост от физическата ви подготовка решете дали можете да направите още 5. В най-добрия вариант трябва да правите три серии по 5 коремни преси през първия ден и да увеличавате с по 2 коремни преси всяка серия през следващия ден. Така в края на първата седмица ще правите три серии от 15 преси.

im68

2. Изправете се, застанете с прибрани крака и ръце на кръста. Направете крачка напред и бавно клекнете, докато коляното ви почти докосне пода. Бавно се изправете и повторете с другия крак. Правете по две серии с 10 клякания (5 с левия крак, 5 с десния), като увеличавате кляканията с по 2 всеки следващ ден.

im66

3. Изправете се и застанете с леко разтворени крака и протегнати напред ръце. Направете 10 класически клякания. Увеличавайте с по 2 всеки ден.

im63

Ако искате и да свалите килограми, опитайте да скачате на въже. Когато скачате на въже за 10 мин изгаряте толкова калории, колкото бихте изгорили, ако тичате 1 км. Само проверете дали в близост до вас няма осветителни тела, вентилатори, завеси, рафтове или друго нещо, което може да съборите.

im67

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *