Какво да облечем, за да изглеждаме по-слаби?

Какво да облечем, за да изглеждаме по-слаби?

Много дами се чувстват неловко от теглото си, но с няколко прости модни трика можете да изглеждате много по-слаби и елгантни. Основната идея е да се търсят дрехи и детайли, които да принуждават окото да погледне нагоре и надолу, а не наляво – надясно. Това намалява усещането за ширина, като по този начин визуално ще изглеждате по-слаби.

im53За да изглеждате добре, трябва да оформите добра основа, затова си купете пристягащо бельо, което да оформи и прибере проблемните зони. Също така внимавайте с избора на сутиен – линията на гърдите е особено важна, защото определя силуета ви.

Носете дрехи с правилния размер – твърде широките дрехи ще ви правят да изглеждате по-тежки, отколкото сте. Избягвайте облекло, наподобяващо кутия. Късите и широки блузи обикновено карат хората да изглеждат „квадратни” и съответно по-тежки, отколкото са всъщност. Също така избягвайте прилепналите по тялото дрехи. Те ще подчертаят всяка излишна гънка по тялото ви, а идеята е да се стремите да привлечете вниманието далеч от излишните мазнини, не да ги подчертавате.

im54

Вкарайте черен акцент в облеклото си. Както е известно, черният цвят има „отслабващ” ефект и ще изглеждате много добре с черен панталон, пола или блуза. Но не прекалявайте, твърде много черно ще създаде депресиращ, дори траурен ефект, затова трябва да го съчетаете с други цветове.

Избирайте дръзки модели и наситени цветове. Дръзките модели ще привлекат вниманието към дрехата, а не към вашия силует. Наситените цветове са за предпочитане, тъй като светлите и пастелни тонове визуално ще увеличат размера ви.

Опитайте монохромни цветови схеми, като тъмно синя туника с черни панталони. Големите блокове от плътен цвят привлича погледа нагоре и надолу, като по този начин изглеждате по-тънки и по-високи.

im56Същият ефект на удължаване и стесняване на торса се постига и с V-образно деколте. Избягвайте хоризонталните деколтета, като тези тип „лодка”, тъй като те могат да направят раменете и бюстът ви да изглеждат по-широки. Като цяло се придържайте към вертикалните детайли и избягвайте хоризонталните. Помислете за плисета, вертикални райета или ципове и избягвайте хоризонталните редове. Вертикалните детайли подтикват окото да поглежда нагоре и надолу, вместо от една страна към друга, което спомага за създаване на илюзия за стройност.

Ако искате да изглеждате с по-малко седалище, купувайте си панталони с големи задни джобове. Малките джобове фокусират вниманието и създават усещането, че седалището ви е по-голямо, отколкото е всъщност.

im58Потърсете поли с A-линия и дължина до коляното. Полите с тази кройка са прилепнали към ханша и горната част на бедрата, но се разширяват навън към коляното и създават баланс за погледа, като по този начин краката ви не изглеждат дебели или ханшът – тежък. Поли с дължина до коляното са най-универсалният моден трик, но много стилове с дължина до средата на прасеца също могат също да изглеждат добре в зависимост от вашата височина.

Избягвайте да поставяте аксесоари или детайли над проблемните области, това няма да ги прикрие, а ще привлече вниманието на околните точно върху тях. Ако например имате широки бедра избягвайте дрехи с апликации, пайети, камъни или бродирани елементи в областта на  бедрата.

Подчертайте вашите положителни черти. Ако имате красиви крака, подчертайте ги като скъсите дължината на полата с няколко сантиметра. Ако имате добре оформена талия, носете рокли с колан, които да привличат вниманието към нея. Като фокусирате вниманието към най-тънките части от тялото си, можете да създадете илюзията за цялостната стройност.

Удължете визуално силуета си, като носите обувки с висок ток или платформа. Високите токчета правят краката да изглеждат по-дълги и по-оформени. Избягвайте ниските обувки и късите токчета „пачи крак” това само ще засили усещането за „тежки крака”. Също така избягвайте обувки с каишки на глезените. Каишките на глезена правят хоризонтална линия, която „прерязва” силуета на крака  и го прави да изглежда по-къс.

im59

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *