Как да направим рози от пластмасови лъжички?

Как да направим рози от пластмасови лъжички?

Събирате ли ненужни пластмасови лъжички у дома, ако не, можете вече да започнете да събирате, защото им намерихме интересно приложение – превръщането им в рози. А защо това да не бъде вашият подарък за 8-ми март!

За тази цел ще ви трябват лъжички с различна големина, запалена свещ, една голяма пинсета, ножица и лепило. Внимавайте при моделирането да не изгорите пръстите си, пластмасата ще бъде още топла след излагането на огъня от свещта.

Техниката е следната: поставяте лъжичките една по една над пламъка (не бива да е в директен досег с него, защото ще изгори, вместо само да омекне). Щом омекнат, веднага започнете да ги моделирате във формата на розови лисчета, следвайки естествените форми на цъфнала роза. При оформянето и слепването на частите спазвайте ред от вътрешността на розата към външните листчета. За да извивате лисчетата, можете да ползвате голяма пинсета. Слепването отделните листчета става като пак се излагат  на огъня. Направите творението си по-практично, оформяйки го като украшение за коса, брошка или колие – просто на гърба залепете приспособление за закачане или халкичка, каквито се продават в магазините за мъниста или кинкалериите.

Видеото ще ви даде по-конкретна представа как точно се изработва розата.

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.