Как да създадете своя собствена диета?

Как да създадете своя собствена диета?

im48Омръзна ли ви да започвате и да се отказвате от хиляди диети с безброй различни методи и планове, но всяка да се оказва неподходяща за вас? Защо не се опитате сами да направите диета, специално за вас. Предимствата са много – ще включва храни, които харесвате, ще е съобразена с начина ви на живот и с физическата ви активност.

1. Започнете с проучване на различни диети и режими на хранене. Погледнете в правилата и ограниченията, които се прилагат за тези диети и ги използвайте като отправна точка.

im422. Направете списък на нещата, които сте склонни да направите. Например  вегетарианство, броене на калории, разделно хранене, „гладни” или „водни” дни и т.н. След това си направете примерно меню за седмицата, според режима на хранене и продуктите, които искате да включва.

2. Направете друг списък с нещата, от които ще се откажете или няма да правите – това са вашите правила и ограничения. Например, без хранения след 18ч. вечерта; без чипс, шоколад, пица, без обилно хранене вечер и т.н.; изброете нещата, които смятате, че ще можете да изпълните.

im46

Следете прогреса си. Вашата диета ще може да се нарече успешна, ако сте свалили между 0.5 и 1 кг. за месец.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *