Как да бъдеш най-добрият приятел на кучето си?

Как да бъдеш най-добрият приятел на кучето си?

im38Всички знаем, че „кучето е най-добрият приятел на човека”, но дали човекът е добър приятел спрямо своето куче? Кучетата не искат много, за да отдадат безрезервно верността си. Разберете какво е необходимо, за да бъдете най-добрият приятел на кучето си.

Почиствайте редовно вашето куче. Кучетата, за разлика от котките не могат да се почистват сами, затова трябва да се погрижите за хигиената им. Това ще даде на вашия домашен любимец усещането, че може да ви се довери.

dog with bowlДавайте на своя домашен любимец здравословна и вкусна храна. Това ще накара вашето куче да разбере, че вие винаги ще се грижите за него/нея! Ако вашият домашен любимец е прекалено лаком, както често се случва, бъдете твърди и му покажете, че след основното хранене няма да получи друго, освен някоя наградка или залъгалка. Трудно е, но свръхтеглото при домашните кучета е все по-често срещан проблем, пък и няма да сте „добър приятел”, ако позволите това да се случи и на вашето куче.

im34

Редовно го извеждайте на разходка. Разходката дава на вашия домашен любимец едно важно нещо: енергия и фитнес. Това ще накара кучето ви да осъзнае, че може да прави забавни неща с вас.

im39

Поглезете кучето си. Кучетата също са суетни и желаят да са център на вниманието, особено малките породи, затова купете му/й дрешки, панделки, шапчици и други глезотии, които ще накарат вашият приятел да се чувства по-привлекателен. За големите породи може да вземете красиви нашийници, медальони с името им и др.

Отделяйте време за вашето куче. Не за да го разходите или нахраните, а за да си поиграете, галите и боричкате.

Не дръжте кучето си постоянно на каишка. Ако не можете да го научите да идва при Вас, когато го викнете, заведете го на училище за кучета. Важното е Вашия домашен любимец да получава своята „доза свобода” и да разбере, че може да тича и играе на воля.

im36

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *