Грешки, допускани при оформяне на веждите

Грешки, допускани при оформяне на веждите

Веждите са рамка на нашите очи и оттук дават определен израз на цялото лице. От няколко косъмчета понякога зависи образът ви на съблазнителка, невинна девойка, младостта или строгостта ви, затова трябва да сте много внимателни да не допускате някои често разпространени грешки.

1. Прекалено голямо разстояние между веждите

Много често, когато хората премахват космите между веждите прекаляват в старанието си и оставят неестествено голямо разстояние между веждите си.

Вземете тънка четчица за гримиране или молив и го поставете вертикално на линията вътрешния очен ъгъл. Не бива да оскубвате косъмчетата навътре от тази мислена линия.

2. Боядисване на веждите в същия цвят като косата

Хората си мислят, че като се боядисат в червено или в русо, задължително и веждите им трябва да станат същия цвят. Това съвсем не е така.

Независимо дали ще ги боядисвате или ще ползвате молив, подберете цвят в различен нюанс, който пасва на косата. Ако сте станали гарваново-черни, изберете тъмно кафяво в студен тон, ако сте червенокоси – топъл кафяв цвят за веждите. Блондинките изглеждат най-добре със светло кафяви вежди.


3. Неестествена за очната ви ябълка форма

Може да си мислите, че нямате добре изразена естествена извивка или да се стремите към нещо видяно от телевизията или някое списание, без да се съобразявате с изискванията на вашето лице.

Когато скубете косъмчета напаснете долния край на веждите към върха на очната дъга. Разбира се, има различни световни тенденции по отношение на наклона на веждите. В някои държави модата е веждите да имат съвсем малка или никаква дъга.

4. Оредяване

Дали заради неправилно боравене с пинсетата или с напредването на възрастта веждите оредяват. Не ги оставяйте да разкриват кожата отдолу и да стоят неподредени, по-добре използвайте молив или четчица, за да изравните формата.

5. Прекаляване с оскубването на веждите отгоре

Тази грешка може да промени към по-лошо формата на веждите ви и оттук на цялото лице. Ако не ви харесва дъгата на веждите ви и не пасва на лицето ви, по-добре се консултирайте с козметик, а вие се придържайте към поддръжката само на израснали под веждите косъмчета.

6. Твърде силен грим

Много дами прекаляват с акцентирането на веждите, особено с черния молив. По този начин концентрирате погледа на околните към веждите си и те не виждат нищо друго, пропускат дори очите, които вие толкова желаете да подчертаете. Използвайте по-светли тонове молив и не натискайте като го нанасяте, правете само леки нежни чертички по посока на косъмчетата, а не цяла дебела непрекъсната линия.

7. Опит да уеднаквите веждите

Примирете се, ничие лице не е симетрично! Не се опитвайте да напасвате веждите една към друга, а към съответното око и неговата линия, иначе рискувате да извършите ненужно изтъняване на едната вежда, за да прилича на другата, а в общ план да изглежда странно, съотнасяйки се към очите ви.

8. Много къси или много дълги вежди

Прекалено късите вежди уголемяват носа и очите, дългите вежди от своя страна доминират над останалите черти и ги смаляват. Придържайте се към следното златно правило – вземете молив или четчица и поставете на една линия, краят на ноздрата си и външния ъгъл на окото. Краят на веждата трябва да попада на една линия с тях.

9. Гримиране на веждите преди останалата част от лицето

Обикновено тенът ви изглежда различно след нанасяне на основа и пудра, затова, ако поставите грим върху веждите преди това, те няма да съответстват на крайния ви вид, а на първоначалния. Попълването на веждите трябва да е от завършващите етапи на гримирането.

10. Оформяне на вежди преди душ

Причината това да е грешка се крие в свойството на топлата вода да отваря фоликулите на космите и някои косъмчета могат лесно да паднат. Това може драстично да промени вида ви, ако имате по-тънки или редки вежди. Затова по-добре първо се изкъпете и после проверете кои косъмчета ви пречат.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *