Как да използваме хапчета за потискане на апетита?

Как да използваме хапчета за потискане на апетита?

im25Съвременният живот предлага голямо разнообразие от вкусна храна, докато работата ни често налага да стоим седнали „зад бюро” по 8 часа на ден. Това води до проблеми с теглото. Този здравословен проблем е сред най-сериозните в съвременното общество и е основна причина за навлизането на все повече медикаменти за потискане на апетита (най-често под форма на таблетки) на нашия пазар. Преди да започнете да пиете такива хапчета, трябва да знаете как да извлечете  максимална полза, без да страдате от страничните ефекти.

Първо трябва да осъзнаете фактите. Преяждането не може да бъде третирано като грип. Това е лош навик, като пушенето или пиенето на алкохол, а не заболяване. Вие трябва да се откажете от навика си, за да отслабнете, не само защото ще изглеждате по-добре, а и ще бъдете много по-здрави. Единствено вие сте тези, които трябва да промените начина си на живот, не хапчетата.

Консултирайте се с вашия лекар. Апетито-потискащите медикаменти са доста силно лекарство и могат да окажат голямо въздействие върху тялото ви, така че се консултирате с вашия лекар за цялостното ви здравословно състояние и възможните хапчета, които би ви предписал.

Не очаквайте хапчетата да свършат работата сами. Вие ще трябва да ядете по-малко, да се движите повече и да правите някои физически натоварвания като колоездене, бягане или плуване, вместо да седите вечер на дивана.

Не се предавайте. Промените са трудни. Понякога вашето желание да се откажете от цялата упорита работа досега и да изядете любимото си ястие ще бъде огромно. Много хора се отказват още в началото, след само няколко упражнения и диета в продължение на няколко дни. Не бъдете един от тези хора, тъй като това е вашето здраве и благополучие, така че – не се предавайте.

Използвайте хапчетата отговорно. Да пиете хапчета и да гледате филми по цял ден няма да ви помогне особено. Хапчета са поддръжници, те ще ви помогнат да приемате по-малко храна, както и за по-бързото на изгаряне на мазнините, но внимавайте и не превишавайте предписаната ви доза. Ако ефектът от хапчетата не ви се струва достатъчен, по-добре е да положите повече усилия, отколкото да увеличавате предписаната доза.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *