Съвети за търсене и проба на сватбена рокля

Съвети за търсене и проба на сватбена рокля

Изборът на булчинска рокля е особено важен за настроението на дамите и за това да се чувстват специални на сватбения си ден. Не винаги успяваме да направим най-добрия избор не защото ни липсва вкус, а поради някои малки обстоятелства, които дори само временно влияят на преценката ни.

  1. Не пазарувайте в последния момент

Ако желаете, да изглеждате наистина зашеметяващо, започнете да нахвърляте идеи и да влизате в контакт с фирми за булчински облекла, поинтересувайте се от цени и време за нанасяне на поправките по роклите. В случай че се спрете на вариант с шиене по поръчка, по-добре да си отделите 5-6 месеца преди сватбата, за да стане роклята навреме.

  1. Нагласете се преди пробата

Не отивайте за проба така, както сте станали от сън; освежете се и си оправете косата, не слагайте много грим, защото може да изцапате някоя рокля при смяната на тоалетите. Може да си сложите  крем на лицето, съвсем лек молив на очите, вазелин на устните и да си приготвите най-лъчезарната усмивка. Това как се чувствате в този ден ще повлияе на отношението ви към облеклата и усещането ви за самите себе си.

  1. Носете си подходящи обувки

Ако вече сте взели обувки за сватбата, вземете ги със себе си. Ако още нямате такива, вземете от вкъщи чифт, който ще представлява височината на бъдещите ви обувки. По този начин ще знаете каква дължина и какъв силует е подходящ за обувките, които планирате на носите.

Определен дизайн на обувките ще придава и даден стил на роклята.

  1. Носете си идеално пасващо ви бельо

Сутиенът има решаващо значение, когато изпробвате рокли. Естествено при много тоалети има вграден корсет или подплънки, които правят сутиена ненужен, но при модели без такава екстра, хубавият сутиен ще ви помогне да добиете реална представа за силуета на роклята и как ще ви стои в сватбения ден. Помислете и какво долно бельо ще ви трябва – много тесните рокли стоят по-добре с безластично бельо.

  1. Установете ясна ценова категория

Преди да тръгнете на пазар си дайте сметка колко можете и желаете да похарчите. Не забравяйте да вземете предвид и възможните поправки по роклята, а също и разходите за аксесоари, обувки, прическа и други. Дори не се опитвайте са пробвате рокли извън вашите граници, защото представете си, че се влюбите в някое красиво произведение и започнете да се измъчвате дали да не извадите още пари или да стиснете зъби и да се примирите. Не се подлагайте на подобно мъчение и стойте настрана от скъпите тоалети.

  1. Наложете си дрес код

Има все пак неща, с които може да се съобразите от възпитание или приличие, от желание за повече удобство или за да сведете избора си до по-ясни параметри. Например, планирате сватба на плажа – нима ще се явите с тежка рокля и с високи токчета? Помислете за това в коя част на деня ще се жените, къде и в какво обкръжение. Ако ще правите сватба в тесен кръг, помпозните тоалети са излишни. Много жени искат в този ден да покажат формите на тялото си, разкривайки прекалено много плът. Вашият партньор със сигурност вече познава тялото ви и ще има още дълго да се наслаждава, на кого ще го демонстрирате тогава? На баба си или на родителите си? На малките си племенници? На приятелите на бъдещия ви съпруг? Трябва в този ден да сте красиви, но и да излъчвате достойнството на една бъдеща госпожа, оставете демонстрациите за друг ден. В допълнение, ако знаете, че всеки момент роклята ще разкрие повече от нужното или ще я придърпвате постоянно, или ще ви се наложи да я смените, за да се забавлявате спокойно.

  1. Пропуснете воденето на придружители

Представете си само врявата от преплитащи се реплики, разнопосочни мнения, различните емоционални реакции на вашите баба, майка, приятелка, леля, братовчедка, когато обикалят с вас по магазините. Толкова много хора ще ви объркат и вие самите накрая няма да знаете какво искате. Изберете за компания един човек, на чието мнение много държите и знаете, че ще ви каже истината в очите.

  1. Не си представяйте нещо конкретно

Когато отидете на пазар за конкретно нещо, обикновено него винаги го няма. Търсите и не виждате материализацията на фантазиите си. Ако наистина искате точно роклята от мислите си е по-добре да ви я шият по поръчка. Иначе отворете сетивата си и се подгответе да бъдете изненадани. Много често роклята, създадена за вас, се появява неочаквано – като любов от  пръв поглед.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *