Рецепта за хрупкави печени крилца

Рецепта за хрупкави печени крилца

Месото в крилцата е най-крехкото малко изкушение за любителите на пилешкото. Можете съвсем спокойно сами да си направите угощение с малките хапки за филмова вечер, парти с приятели или за злоядите деца.

В същността на рецептата са сосовете, от които ще се формира апетитната коричка. За тази рецепта предлагаме два основни соса, но и вие може да експериментирате.

Пикантен сос (за деца и хора с чувствителен стомах не е много подходящ)

Съставки:

1 с.л разтопено масло

¼ ч.л червен пипер

¼ ч.л прясно натрошен черен пипер

¼ ч.л сол

¼ ч. чаша чили сос (ако ще гощавате повече хора вземете най-слабия сос)

Приготвяне:

Смесете първите четири съставки в купичка, оставете за 5 минути и накрай прибавете чили соса. Дръжте соса топъл, преди да го нанесете върху крилцата. По принцип този сос позволява съхранение за една седмица, дръжте го в хладилника покрит, но преди употреба не забравяйте да го загреете.

Джиндифилов сос

Съставки:

¼ ч. чаша мед

2 с.л соев сос

3 скилидки чесън раздробени на паста или много на ситно

2 на 3 см накълцано парченце обелен джинджифил

Приготвяне:

Изсипете наведнъж всички продукти в малък тиган с ¼ ч.чаша вода да заврят, разбърквайте, за да разтворите меда. Намалете на ниска температура и изчакайте водата да се редуцира. Ще се получи по-гъста смес, пресовайте я през цедка в купичка и оставете да поседи 15 минути, за да се сгъсти. Може да съхранявате покрития сос за максимум 5 дни в хладилника, загрейте преди употреба.

Приготвяне на крилцата

Загрейте фурната на 200° С, сложете решетката на междинно ниво и поставете върху нея голям лист метално фолио.

Междувременно изсипете крилцата в купичките със сосовете, вие избирате по колко във всеки сос да сложите. Хубаво ги оваляйте в сосовете и ги наредете в редички върху фолиото. Обръщайте ги, за да се изпекат равномерно до формиране на хрупкава коричка.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *