Как да поддържаме маникюра си у дома?

Как да поддържаме маникюра си у дома?
Не всички дами са специалисти в изработката на красив маникюр, а и не винаги имат времето, финансите и желанието да ходят на маникюр. На ваше разположение са няколко съвета за домашно приложение, които значително могат да улеснят осъществяването на идеалния маникюр.
1. Научете се да ползвате ръкавици като чистите и миете чинии. Именно съвестните домакини са често тези, които жертват красивите ръце за чист дом. С чист гумени ръкавици ще предпазите не само нанесения лак и цялостта на ноктите, а и ще спрете навлизането на вредните химикали от препаратите в кожата и оттам – в организма ви.
2. Премахване на кожички. Чували ли сте, че колкото по-често ги режете или гризете, те толкова по-бързо растат? Не е необходимо да прибягвате към рязане, за да се справите с тях. Преди да си легнете вечерта, потопете пръстите си за 5 минути в топла вода. Използвайте момента, в който кожичките са омекнали и ги избутайте с приспособлението за кожички  или с друг подходящ шпатоловиден предмет. Смесете три супени лъжици лосион за ръце с  една супена лъжица зехтин и загрейте сместа за 30 секунди. Нанесете готовата смес върху върха на пръстите от най-горната фаланга до края на ноктите. Превържете пръстите или си сложете ръкавички, за да се задържи сместа да попива до сутринта.
3. Премахване на оцветявания от лак. Дори след премахването на цветния лак от ноктите с лакочистител остават оцветявания. Особено ако сте носили черен или друг тъмен лак, ноктите синеят или жълтеят. Можете лесно да премахнете този проблем като намажете пръстите с обикновена избелваща паста за зъби.
4. Не всяка жена може да контролира ръката си и да не излиза от очертанията на нокътя. Подгответе си малка тънка четчица, натопена в лакочистител, за да премахвате малките зацапвания. Иначе можете да предотвратите излизанията от нокътя като преди това нанесете по кожата на краищата малко вазелин (внимавайте да не сложите и върху нокътя, защото няма да се закрепи лака).
5. Възстановяване на счупен нокът – Не тръгвайте да режете и повече да осакатявате ноктите си, вземете парченце от чаена торбичка, сложете го на счупеното място и нанесете лепило за нокти.
6. Голяма част от разцепванията на ноктите стават в следствие на обработката с пила. Ще избегнете това с използването на стъклена пила, която предотвратява отделянето на кератина в ложето на нокътя и съответно намалява риска от разцепване.
7. Честото лакиране води често до поява на пожълтявания по ноктите. Премахнете петната с една супена лъжица кислородна вода (водороден пероксид) и две и половина супени лъжици сода, почистете със сместа ноктите, използвайки напоено тампонче.
8. Дълготраен маникюр – лакът се задържа по-дълго върху сухи и чисти нокти, но повърхността им, особено след нанасяне на лосион за ръце, а и поради естествените мазнини по кожата, не винаги е достатъчно суха. Подсигурете си по-дълготраен маникюр с нанасяне на малко ябълков оцет върху ноктите преди поставянето на лака.
9. Съхнене – Лакът ще изсъхне по-бързо, ако потопите пръстите си в купа с ледено студена вода или ги напръскате с лак за коса.
10. Избегнете образуване на балончета по току-що нанесения лак като преди това не тръскайте лака върху дланта си, а го търкаляйте между ръцете си. Енергичното тръскане на шишенцето създава балончета въздух, които после попадат върху ноктите ви.
11. Можете да спестите пари, като вместо да изхвърляте старите лакове, ги възстановявате с разредител за лак.
Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *