Китайски зодиак – годината на козата

Китайски зодиак – годината на козата

Според китайския календар датата на новата година се измества в зависимост от новолунието и варира от 21-ви януари до 20-ти февруари. Тази година първият месец, а с това и новата година, настъпи на 19-ти февруари. Китайският зодиак посочва, че това е годината на дървената козата. Под знака на козата са всички родени през: 2015, 2003, 1991, 1979, 1967 и т.н.

Щастливи цветове: кафяво, червено, лилаво

Щастливи числа: 2, 7

Щастлива посока – Север

Щастливи месеци –август и ноември

В различните източници ще намерите тази зодия като овца или коза, даже овен. Причината за липсата на ясна дефиниция е в това, че йероглифите не се различават много, въпреки това специалистите по китайски фолклор твърдят, че животното от зодиака е именно коза/козел. Техните доводи са свързани с това, че народът създал зодиака са т.нар Хан, които отглеждали главно кози, затова би трябвало в списъка на зодиите да са включили именно козата.

Представителите на зодия коза

goatХарактер: Хората родени в годината на козата са внимателни, срамежливи, постоянни, приятелски настроени, любвеобилни, имат силно развито чувство за справедливост. Усвояват добри професионални умения, славят се с креативност и деликатност в мислите. Въпреки че изглеждат раними на пръв поглед, те са изключително силни вътрешно и винаги държат на своите мнения и позиции. Имат отлични защитни инстинкти. Предпочитат да работят в екип и да движат в компания, не обичат да са център на внимание. Изглеждат резервирани и интровертни, но това е защото прекарват много време в мисли. Обичат да харчат пари за хубави дрехи, тъй като за тях е важно да излъчват класа, но това по никакъв начин не ги прави сноби.

Здраве: Те са спокойни и рядко ги тормозят сериозни заболявания. Все пак трябва да се стремят към яденето на свежи продукти и да избягват червеното месо, за да бъдат по-здрави. Трябва да излизат на открито, сред природата – свежият въздух и зеленината са достатъчни за поддържането на тонуса им. За козлетата е добре поддържането на стриктен дневен ритъм – хранене по едно и също време, добър сън.

Професии: Както вече бе споменато, за тях е подходяща работата в екип, а най-добрите им партньори са хора със зодия кон. Тях малко ги интересува статуса и властта, ако не ги накарате със сила, никога не биха доброволно стъпили в ролята на лидер. За тях са добри професиите: педиатър, актьор, детски учител, интериорен дизайнер, флорист, фризьор, музикант, редактор, илюстратор, изкуствовед.

Отношения: Хората от зодия коза са затворени и смятат личното си пространство за неприкосновено, рядко споделят за личния си живот. Затова обикновено имат малко, но верни приятели. Дават всичко от себе си за хората, които обичат.

Неподходящи за тях цветове: зелено, синьо и черно. Да избягват числата 6 и 8, а също и посоката югозапад.

chinese_horoscopeГодината като цяло

Не бива да взимате заеми при никакви случаи! Носете червено бельо!

Годината ще носи спокойствие, това ще е основното ѝ настроение, хората ще станат по-готови на компромиси, според китайците годината вещае мир. Вярата в доброто ще се засили и ще надвие силите, които ѝ се противопоставят. Тези, които се доверят на щастието, мира и добротата, ще спечелят през тази година.

Икономиката, печалбарството и тънките финансови сметки ще отстъпят пред изкуството и хармоничните взаимоотношения между хората. Ще се търсят мирни средства за решаване на всеки проблем. Връзките в семейството ще бъдат заздравени, обещанията ще бъдат спазвани.

Годината за самите представители на зодията коза

Вероятно е да се справят с финансови проблеми, затова трябва да бъдат внимателни с парите, с инвестициите и кредитите. Трябва да намалят разходите и да се въздържат от хазарт, дори от тото! В съпружеските взаимоотношения ще властва хармонията, ако не са намерили своята половинка през тази година ще я открият с помощта на по-възрастни хора. Трябва да се грижат за своя партньор, за да избягват крамоли.В кариерата всичко ще върви по-гладко, ще получат възможности за повишение, но партньорите им могат да имат проблеми в тази област, така че те трябва да предложат своята емоционална подкрепа. Здравето им ще бъда относително стабилно, но ще ги тормозят кратки боледувания, особено главоболия. Трябва да внимават с храненето, да спят и да се движат повече.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *