10 интересни съвета, които ще улеснят живота ви

10 интересни съвета, които ще улеснят живота ви

Дребни на вид познания могат да ви помогнат да внесете нова перспектива в живота си и да улеснят някои неприятни ситуации.

1. Водата, която консумирате всеки ден, приложена в точния момент има максимален ефект върху тялото, да видим:

–  Две чаши вода след събуждане помагат за активиране на вътрешните органи.

– Една чаша вода 30 минути преди ядене подпомага храносмилането.

– Чаша вода преди вземане на душ сваля кръвното налягате, не правете това, ако страдате от ниско кръвно – може да ви стане лошо под душа, да паднете и да се ударите зле.

–  Чаша вода преди лягане помага за предотвратяване на инсулт и инфаркт.

2. Чувствате се стресирани? Според някои учени слушането на музика дори с продължителност само от 10 минути на ден, ще помогне на ума ви по-лесно да се справи със стреса.

3. Какво правите, когато ви потече кръв от носа? Лежите? Оставяте да ви удрат по врата? Вдигате си ръката? Можете да спрете кървенето и с по-специфичен начин. Запушете кървящата ноздра, сложете друг памук под гънката между носа и устата ви – върху небцето на предните два зъба, притиснете силно. Причината – там се намира кръвоносен съд, отговорен за голяма част от кръвта, навлизаща в носа.

4. Крановете за вода са колкото полезни, толкова и досадни с постоянното нагаждане на водата всеки път, когато спирате  водата и пак я пускате. Решение – с перманентен маркер си начертайте мястото на идеалната за вас температура.

5. Препили сте снощи? Поставете единия си крак извън леглото на земята – така ще се чувствате по-стабилни.

6. Имате мигрена, а хапчетата тровят организма ви – изпробвайте нещо различно. Сложете ръцете с в ледено студена вода, колкото време можете да издържите. Във водата правете движения на стягане в юмрук и отваряне на ръката. Другото лечение също предизвиква тръпки – натрийте разрязан наполовина лайм (сорт зелен лимон) в главата на мястото на болката.

7. ВНИМАНИЕ: Животоспасяващ съвет!  Ако се намирате в горяща сграда или друго пространство, наведете се към пода. Обяснение – топлият въздух, в това число пушекът се издига нагоре, затова подходящият за вдишване по-студен въздух ще бъде изместен близо до пода.

8. Искате да останете по-дълго време будни, за да свършите работа през нощта? Опитайте се задържите въздух колкото можете и после бавно издишайте. Това ще ускори сърдечния ви ритъм и кръвта ще циркулира по-бързо.

9. Обратното, трудно ви е да заспите, а силно го желаете? Започнете да мигате бързо, очите ви ще се изморят, а уморените очи ще ви помогнат по-лесно да заспите. Също така заспиването на дясната страна ще направи заспиването по-лесно, отколкото това на лявата страна. Защо ли? Сещате се къде е сърцето нали?

10. Често ли посещавате обществени тоалетни в молове и ресторанти? Имаме една добра и една лоша новина. Добрата: ако след измиване подсушите ръцете си със салфетка се освобождавате от 45-60% от бактериите. Лошата: ако се изсушите със сешоара увеличавате бактериите с 255%, защото добавяте горещина към влажните си ръце, а влага+топлина е идеална среда за бактериите.

 

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *