Как да направим легло за котка от стар пуловер?

Как да направим легло за котка от стар пуловер?

Само за 30 минути може да превърнете стария и непотребен пуловер в уютно легло за вашата котка, а защо не и за малкото ви кученце. Ще са ви необходими само игла, здрав конец и пълнеж.

Разстелете пуловера и го прегънете през средата (до нивото на гърдите), после зашийте ръкавите до средата за страничният шев на пуловера.

images5

Хванете долната част на ръкавите и ги нагласете така, че леко да се припокриват. Зашийте ги само за долния край на пуловера, като оставите отворите за ръцете.

images4

През отворите на ръкавите напъхайте пълнеж по цялата им дължина. После пъхнете единия маншет в другия и ги зашийте. Така ще подсигурите леглото и няма да се разсипва от пълнежа.

images3

Направете шев от едната подмишница до другата. Не зашивайте напряко, а направете полукръг, за да завършите овалната форма на легълцето.

images1

 

Ако искате да сложите подложка на дъното, сложете я преди да го зашиете. След зашиването може да напълните образувалия се „канал” през отвора за главата. Зашийте стегнато и този отвор и леглото на вашето котенце е готово!

images6

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *