Как да ядем сладко и едновременно здравословно?

Как да ядем сладко и едновременно здравословно?

Да се намери перфектния баланс между вкусно и здравословно не трябва да е трудно. Тук ще откриете няколко съвета как да задоволите желанието за сладко, но да избегнете вината след това.

1. Осъзнайте, че сладко не означава нездравословно. Ягоди,ябълки, грейпфрути са едни от сладките храни, но същевременно и много здравословни. Поръсете с половин чаена лъжица захар грейпфрут за пълноценна и вкусна закуска.

2. Направете си фреш или шейк. Смесете портокалов сок, банан и ягода, може да добавите мляко ако желаете. Тази комбинация е сладка, натурална и полезна.

3. Понякога волята не е достатъчна. Гладът за шоколад може да бъде много силен. Ако не може да откриете заместител на шоколада, потърсете закуска, която да го включва. Много от зърнените храни и мюслита съдържат шоколадови парченца. Но запомнете, че изборът и хапването на мюсли с шоколадови парченца не се брои за здравословно.

4. Здравословното хранене не включва само закуската. Здравословната диета обхваща всички хранения през деня. Както добрата закуска е чудесен старт на деня, така трябва да се постараем да включим полезните храни и на обяд и вечеря.

5. Не се вманиачавайте по калориите. Просто се постарайте да се храните правилно и да избягвате нездравословните храни.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *