Как да направим мартеница – пухкави топчета

Как да направим мартеница – пухкави топчета

Няма по-подходящ подарък за 1-ви март от ръчно изработената мартеничка. Не си мислете, че направата им ще Ви отнеме много време или, че е сложно и трудно. Само за 30 мин. ще можете да направите мартенички за цялото семейство (изработването на една мартеничка отнема около 3 мин.) Ще са Ви необходими бяла и червена прежда (за предпочитане дебела), правоъгълно картонче и около 20см. усукан конец.

Хванете заедно бялата и червената прежда и започнете да намотавате около дългата страна на картончето,  колкото повече намотки направите, толкова по-пухкави ще станат топчетата. Вземете усукания конец и го промушете под намотките и вържете единия край през средата, после вържете другия край от другата страна на картончето. Когато връзвате намотаната прежда с усуканият конец, стегнете колкото можете повече, като внимавате възела да е в средата на картончето и от двете страни.

Срежете преждата в долния и горния край на картончето, като внимавайте, да не срежете и усуканият конец. Сега имате две свързани топчета. Огледайте ги и отрежете стърчащите конци. Вържете усукания конец на панделка и сте готови!

За да добиете още по-ясна представа, гледайте клипа:

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.