Как се опакова костюм в багаж?

Как се опакова костюм в багаж?

Заминавате на бизнес пътуване или по специален повод, не планирате взимането на ютия и не очаквате във вашия хотел да има такава. Как ще запазите костюма и панталона от неприятни гънки?

Хванете сакото и обърнете едното рамо и ръкав с хастра навън. След това прегънете другата част към средата и я пъхнете в другата, която е обърната с хастара навът. Изтеглете добре ръкава на пъхната част. Изпънете добре сакото, държейки го за горната част.

За да запазите подплънките от намачквания, пъхнете в тях други дрехи – чорапи или тънки тениски. Предпазете и останалата част от сакото като сложите и други дрехи – например бельо – горе върху подплънките, приберете към сакото ръкава и започнете да навивате на роло сакото. В тази форма то ще бъде защитено от образуването на ясни гънки от натиска на други дрехи и самия капак на куфара.

Процедирайте по подобен начин и с панталоните. Сгънете ги по популярния начин на две – крачол върху крачол. Сложете по продължението на панталона други големи дрехи и започнете да навивате панталона по метода на сакото, но на по-плоско руло.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.