Как да напишем поздравителна картичка?

Как да напишем поздравителна картичка?

Когато пишете поздравителни картички не искате те да стереотипни и изпълнени с банални фрази. За да измислите подходящ текст не е необходимо да сте поет или писател, дори може да се окаже много по-лесно отколкото предполагате.

На първо място, трябва да се мисли за случая. Това е най-вероятно да е рожден ден, имен ден, Коледа и т.н. Може и да е по-конкретен повод като сключване на брак, раждане на дете, повишение и др. Изберете дизайна на картичката според повода. Запознайте се с интересите на лицето, за което ще е поздравителната картичка. По този начин, можете да определите какво ще се хареса на него/нея.

image106

Решете какъв подход ще използвате – дали тонът ви ще е шеговит, затрогващ, честен или официален. Потърсете и разгледайте поздравления по такива поводи в интернет или отидете в някоя книжарница. Винаги е полезно да се види работата на други хора, можете да прецените кое ви харесва и кое – вдъхновява.

image103

Помислете върху текста, който ще напишете. Помислете за това, което той/тя най-много желае и го включете в поздравлението си. Покажете на човека, към когото е адресирано, че мислите за него и за мечтите му! Ако например повода е рожден ден и знаете, че рожденика иска нова кола, напишете нещо от рода на „ … и от сърце ти пожелавам в най-скоро време да се возиш на мечтания автомобил!”

Digital Image by Sean Locke Digital Planet Design www.digitalplanetdesign.com

Напишете саморъчно картичката. Повечето хора не го правят, защото се притесняват, че почеркът им е лош и това ще я загрози, но в действителност, ръкописните послания изразяват по-искрено и лично отношение.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *