Как да напишем поздравителна картичка?

Как да напишем поздравителна картичка?

Когато пишете поздравителни картички не искате те да стереотипни и изпълнени с банални фрази. За да измислите подходящ текст не е необходимо да сте поет или писател, дори може да се окаже много по-лесно отколкото предполагате.

На първо място, трябва да се мисли за случая. Това е най-вероятно да е рожден ден, имен ден, Коледа и т.н. Може и да е по-конкретен повод като сключване на брак, раждане на дете, повишение и др. Изберете дизайна на картичката според повода. Запознайте се с интересите на лицето, за което ще е поздравителната картичка. По този начин, можете да определите какво ще се хареса на него/нея.

Решете какъв подход ще използвате – дали тонът ви ще е шеговит, затрогващ, честен или официален. Потърсете и разгледайте поздравления по такива поводи в интернет или отидете в някоя книжарница. Винаги е полезно да се види работата на други хора, можете да прецените кое ви харесва и кое – вдъхновява.

Помислете върху текста, който ще напишете. Помислете за това, което той/тя най-много желае и го включете в поздравлението си. Покажете на човека, към когото е адресирано, че мислите за него и за мечтите му! Ако например повода е рожден ден и знаете, че рожденика иска нова кола, напишете нещо от рода на „ … и от сърце ти пожелавам в най-скоро време да се возиш на мечтания автомобил!”

Напишете саморъчно картичката. Повечето хора не го правят, защото се притесняват, че почеркът им е лош и това ще я загрози, но в действителност, ръкописните послания изразяват по-искрено и лично отношение.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.