Как да изглеждаме по-привлекателни?

Как да изглеждаме по-привлекателни?

Определено няма да получите телефона на най-добрия пластичен хирург или поредната тенденция в козметичната индустрия. Има съвсем естествени и абсолютно независими от симетрията начини да станете по-привлекателни за околните.

honest_smile1. Усмихвайте се

Типичната холивудска усмивка със сигурност е престорена и изкуствена не само заради снежнобелите дентални фасети, а и заради безизразния или контрастиращ с израза на лицето поглед. Не е нужна, а понякога не и приятно да показвате всичките си зъби, усмихвайте се не по задължение, а от сърце. Използвайте повече очите, няма нищо по-привлекателно от усмихващите се очи, разбира се и от топлата усмивка.

2. Поддържайте окосмяването си

Ако сте мъж, грижете се за брадата си, поддържайте я или гладко избръсната или ако пускате брада, по-добре да е къса, чиста и вчесана. За господата е препоръчително само премахването на междувеждието, космите на гърба също не са приятни. При жените също вече са модерни по-гъстите вежди, но и те трябва да са в поддържан вид, също така не е прието да радвате“ окото с окосмяване по лицето или по други видими части на тялото.

3. Грижете се за косата си

Винаги ходете с чиста коса без цъфтящи краища, обръщайте внимание на прорастващите корени и появата на бели коси, освен ако нямате предпоставки и не мечтаете за снежнобяла коса. Мъжете е хубаво да ходят с обран врат или по-дълга поддържана коса. Не товарете прекалено косата си с всякакви продукти, правете възстановяващи маски и не си правете рисковани експерименти.

fitting-clothes4. Носете дрехи по мярка

Не е толкова важно от коя модна колекция са дрехите и кой е дизайнерът им, важното е да ви стоят добре, да скриват проблемните ви зони и да подчертават красивото.

5. Поддържайте контакт с очи

Когато гледате хората в очите по време на разговор, те чувстват, че слушате внимателно това, което казват. Ще ги накарате да се чувстват разбрани, уважавани и интересни, а това ще направи и вас атрактивен събеседник. Ако първоначално ви е неудобно, упражнявайте се в комуникацията с най-близките ви, постепенно ще свикнете и няма да изпитвате стеснение от директната среща с погледа на другия.

walk6. Вървете уверено

Сещате ли се как едно време са учили дамите да ходят с книга на главата? Успоредната на пода брадичка, изправените рамене, глътнатия корем и изпъчените гърди ще ви направят достолепни, леко дистанцирани, горди без да изглеждате агресивни, а някак недосегаеми. В днешни дни обаче подобна походка може да предизвика насмешка и многозначителни погледи, а и не на всеки подобна стойка е удобна и присъща. Затова съветът е да се отпуснете, харесвайте се, ходете така, сякаш сте сами на улицата (все пак не се блъскайте в хора и стълбове). Няма от какво да се срамувате, нима имат значение погледите на няколко безделника на близките пейки?

7. Ухайте приятно

Независимо колко хубаво тяло или дрехи имате, ако миришете лошо те няма да имат абсолютно никакво значение. Както дишането е първостепенен човешки инстинкт, така и мирисът е главно сетиво, което надделява над всичко друго. Къпете се често – всеки ден, особено ако извършвате физическа активност или сте подложен на силни неприятни миризми, храните се с ферментирали или миризливи храни, пушите или пиете често. Мийте зъбите си сутрин и вечер, а при възможност и след обяда.

8. Отпуснете се

Бъдете отворени към другите, спокойни и приятелски настроени. Ако сте притеснени, че другите ви преценяват и осъждат, трябва да знаете, че това го правят всички, вие също. Хората имат приблизително еднакви страхове, просто ги изживяват в различни етапи от живота си, при различни обстоятелства и се борят с тях по различен начин. Не мислете толкова много за това как ви виждат околните, нима ще се промените заради тях? Притеснението няма да ви помогне, по-добре се наслаждавайте на моментите и комуникирайте свободно, придържайки се към ценностите си.

9. Развийте чувството си за хумор

Хората обичат да се смеят и да споделят смеха си с другите – много по-забавно е като се смеем заедно. Никой не обича сухари без чувство за хумор и самоирония. Да, не всичко в този свят трябва да бъде приемано на шега, но малко смях на никого не вреди. Още повече че така ще покажете и увереност в себе си, докачливите хора обикновено имат ниско самочувствие и са изтъкани от комплекси.

body-language10. Обърнете внимание на езика на тялото

Различни жестове могат да ви направят агресивни, затворени или критични, докато други ще ви покажат в приветлива и добронамерена светлина. Не заключвайте крайниците (дамите все пак трябва да прилично да прибират краката си), не стойте със скръстени ръце или обзети от издайнически нервни потрепвания. Почесванията, сученето на косата, побутването на носа, хапането на устни и всички други тикове е хубаво да бъдат преборени.

11. Задавайте въпроси

По време на разговор поддържайте темпото му и вниманието си към събеседника със задаване на въпроси. Това ще покаже вашия интерес към него и ще накара отсрещната страна да се открие. Не бъдете обаче прекалено нахални и не засягайте болезнени или прекалено интимни теми.

12. Носете повече цветове

Пъстрите цветове ще ви изпълнят с живот, ще ви представят енергични и позитивни. Цветовете привличат хората и ви карат да изглеждате по-уверени.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *