Почистване и грижа за кожата на шията

Почистване и грижа за кожата на шията

Ежедневно обръщаме огромно внимание на кожата на лицето – сапуни, лосиони, маски, пилинг, кремове се изсипват върху лицето ни, но колко от нас полагат същите грижи и за врата. Това е една от най-неглижираните части на човешкото тяло и едновременно с това най-издайническата по отношение на възрастта ни. Кожата на врата и гърлото е тънка, а нагъсто под нея са наредени хранопровода, трахеята, главни артерии и лимфни възли, което прави усиленото търкане неприятно и дори опасно. В резултат на това кожата на врата и гърлото потъмнява, губи еластичността си се набраздява с гънки.

Сега можете да обърнете допълнително внимание на своята шия с тези два основни домашни метода:

Rose-waterlemon1. С лимонов сок

Сигурно вече сте запознати с избелващите свойства на лимоновия сок. Той може да изсветли потъмнелия ви врат по естествен път без излишни химикали. Смесете равни части лимонов сок и розова вода. Всяка вечер в продължение на месец нанасяйте този серум върху врата си и ще получите видими резултати..

2. Пилинг с овесени ядки

 

OatsПреди да започнете с подхранването е добре да отстраните мъртвите клетки, формирани от неправилната поддръжка. Смелете овесените ядки на по-малки парченца така, че да не станат на прах, защото ще загубят ексфолиращите си свойства. Добавете към тях малко доматено пюре без консерванти и нанесете сместа равномерно по кожата на шията, оставете да подейства за 20 минути. После намокрете пръстите си и започнете нежно да масажирате врата, измийте със студена вода, а след това с хидратиращ лосион или крем. Правете тази процедура два-три пъти в седмицата за по-бърз ефект.

Други съвети:

–          Всеки път, когато измивате лицето си, правете същото и с шията.

–          Нанасяйте кремовете за лице и към врата и гърлото.

–          Масажирайте шията със затоплено бадемово масло веднъж на месец за по-добро кръвоснабдяване и блясък.

–          Когато слагате UV-защита не забравяйте да нанесете и върху шията си.

–          Не носете алергизиращи метални верижки и други украшения, купени от улицата, защото те също предизвикват потъмняване на кожата в резултата на окисляването на метала.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *