Алпите въвеждат hi-tech очила за скиори

Алпите въвеждат hi-tech очила за скиори

skiaustriaПо специално става въпрос за едно съвсем ново въведение в Залцубургски планински регион, където за първи път ще се тества употребата на очила със специални електронни приложения.

Основно очилата ще дават навигационна информация и статистика за пистите.
Тази екстра ще струва на скиори и сноубордисти наем от 20 евро на ден. Очилата разполагат с малка камера и USB-порт. Батерията издържа 6 часа, а дисплеят в ъгъла на очилата се управлява с дистанционно на китката на скиора/сноубордиста. Приложенията работят с интегрирана актуална и постоянно актуализираща се геокарта, дават данни за атмосферните условия и лифтовата система. Системата позволява на спортуващите да начертаят трасето си в зависимост от времето, стила на каране и умения. Персонализацията продължава с вписването в дневник на преминатите маршрути, достигната скорост, изчисления на изгорените калории, навъртяните километри. Могат да се прехвърлят данни и за забележителности, предстоящи събития и свободна легова база. Включени са на бързо набиране и всички номера на спешни служби.

appglassesПроизводителите са уверени в полезното приложение на своето изобретение, но дали то няма да се окаже предпоставка за повече инциденти поради отвличане на внимание, е въпрос, който  бъдещето ще реши.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *