Как да си направим „Воден лак”?

Как да си направим „Воден лак”?

Ако ви е омръзнал едноцветният маникюр, можете в домашни условия да си направите „Воден лак” с мраморен ефект. Предлагаме ви интересен метод, чрез който ще имате атрактивен маникюр с цветове по ваш избор. Техниката на работа се нарича ебру и ефектът е наистина поразителен.

Необходимо е да си приготвите поне три контрастни цвята и да капвате по една капка в купичка с вода. Капките лак се разтварят във водата и образуват концетрични кръгове. Може да редувате цветовете, но не повече от 4-5 пъти. Изчакайте кръгчето да се уголеми, преди да капнете следващата капка.

image62

Ако искате може да разбъркате леко с клечка за зъби, за да се смесят цветовете и да се получи мраморен ефект, или пресечете кръгчето от външния ръб към центъра, за да се образува форма на цвете.

image63

Облепете пръста си около нокътната плочка, за да предпазите кожата, може и с обикновено тиксо. Ако искате цветовете да изпъкват, нанесете предварително бял лак върху ноктите.

image65

Потопете хоризонтално нокътя си в купичката. Извадете го от водата под лек наклон, така че капките да се стекат свободно обратно в чашата, а лакът да остане гладък. С помощта на клечката отстранете излишния лак от купата.

След 10 минути, когато лакът изсъхне, отлепете парчетата тиксо. Ако по кожата има лак, внимателно почистете с памуче, напоено с лакочистител. Нанесете топ лак за блясък и устойчивост на маникюра.

image66

Същата процедура повторете за следващия нокът, а ако нямате време или търпение, може да си направите „Воден лак” само на палеца и безименния пръст, а другите нокти да лакирате с някой от основните цветове.

Ако потопите само върха на нокътя си, ще се получи френски маникюр с мраморен ефект. Възможностите са стотици, използвайте въображението си, запасете се с памук и лакочистител и давайте смело!

image69

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *