Как да поканиш момче на среща?

Как да поканиш момче на среща?

Съществува вероятност да имаш някои предразсъдъци по отношение на женската инициатива, да си уплашена или да изпитваш срам да поканиш харесваното момче на среща. Няма защо да се притесняваш – много момичета поемат неащата в свои ръце! Именно защото се очаква от момчето да е този, който прави първата крачка, за него е ласкателство и даже облекчение, когато момиче го покани. Не се отдавайте на негативни мисли като “той ще ми се смее”, “ще ме отхвърли” и т.н. Не забравяйте, че момчетата чувстват и мислят по същия начин, когато пристъпват към момиче, това е и основната причина толкова много момчета да си остават в т.нар. “приятелска зона”.

Ако искаш да поканиш момче на среща, всичко, което трябва да направиш е да се подготвиш, да избереш правилното време и да реагираш адекватно. Но все пак е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Подготви се. Какво е най-лошото, което може да се случи – да ти откаже. Имай го предвид и се подготви за такава ситуация. Реши къде искаш да го поканиш: на кино, на концерт, на пица, на кафе и т.н.

Намери точното време и място, за да го поканиш. Избери място, където няма да има любопитни уши – момчетата не винаги отговарят честно, когато техни приятели се навъртат наоколо. Може да поговорите, докато вървите по коридора на училището, на спортното игрище, в кафетто или където обикновено го виждаш. Ако все пак не можеш да попаднеш на такъв момент и винаги сте в групичка, не се дръж като преследвачка, а понижи гласа си с един тон и му кажи „Хей, може ли да говоря с теб за малко?”, после двамата се отдръпнете от останалите.

Приготви си стратегия за „изход”. Въпреки, че се надяваш на положителен отговор, няма да е лошо при отказ да си оставиш изход. Реагирай адекватно и кажи нещо от рода „занасям те бе” или „няма проблем, просто исках да знам” и продължи да се държиш, както преди. Да се правиш на обидена или отхвърлена няма да е в твоя полза, едва ли искаш някой да излезе с теб, само защото те съжалява, нали?

Share This

About the author

1 comment

  1. slavi

    nachi vazno kato go kanish e da si samo shtoto ako si s priqtelki moze da se pretesni i da si pomisli che mu se ebavash ili da se zasrami i ako ti otkaze ne si i pomislqi da kazesh zanasqm se prosto e uchividno i izglezdash zalko , prosto kazi nqma problem ili neshto podobno

Leave a Reply

Your email address will not be published.