Как да отпушим канал с домашни средства?

Как да отпушим канал с домашни средства?

Без да прибягвате до тежки опасни за вас и за деца химикали, можете да отпушите мивката с домашни средства. За това има няколко метода, които ще имат различен успех в зависимост от сериозността на проблема.

1. С вакуум

Вземете обикновена вендуза за отпушване на канали. Поставете я върху канала на мивката, трябва да прилепва плътно. Запушете други възможни отвори. Дръжте отпушалката във вертикално положение и направете 6 -10 изпомпвания с енергични движения.

2. Сода бикарбонат и оцет

Сипете ½ чаена чаша в канала, после добавете ½ чаена чаша ябълков оцет. Ще последва химическа реакция, изчакайте и измийте с гореща вода. Може да се наложи да повторите процедурата няколко пъти.

3. Сода + Сол

Изсипете една чаена чаша сода бикарбонат в канала заедно с ½ ч.чаша сол. Оставете за няколко часа или по-добре за през нощта да подейства. Накрая сипете в канала 2 чаени чаши вряща вода.

 

4. С тел

Когато се касае за голямо парче или друга маса, която не може да бъде премахната чрез другите методи, трябва да се опитате да извадите запушването или да го избутате. Ако имате закачалки с проста телена конструкция можете да ползвате тях. Разгънете телта и бръкнете с нея в канала – движете я нагоре надолу, за да премахнете проблема.

В случай че всички тези методи се окажат неуспешни, повикайте водопроводчик.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.