Разлики между любителите на котки и тези на кучета

Разлики между любителите на котки и тези на кучета

1. Любителите на кучета са по-изпълнителни

Това твърди Huffington Post, според статията там собствениците на кучета са по-покорни, докато любителите на котки са по-големи индивидуалисти и предпочитат да импровизират пред това да спазват правилата.

  1. Предпочитащите котки са по-интелигентни

Сега вече стана неприятно! Статистически погледнато пак според същия източник любителите на котки са имали по-висок резултат на тестовете за интелигентност. Естествено, това по никакъв начин не може да важи за всички представители на дадена група.

 

 

  1. Обичащите кучета са по-жизнерадостни

Изглежда приятелите на лаещите четириноги са по-енергични, по-приятелски настроени и много по-социални.

  1. Любителите на котки са по-гъвкави и отворени за новото

Явно желанието да се впишат в колектив и да се харесват, прави харесващите кучета по-здраво свързани със статуквото и несклонни да приемат нови неща и да експериментират. Любителите на котки показали повече интерес към изкуството, приключенията, нестандартните идеи. Разбира се, това пак е голяма генерализация.

  1. Харесващите кучета обичат хората като цяло повече

Животът на собствениците на кучета е по-активен, затова и те повече се радват на компанията на други хора, които срещат често по парковете, улиците и къмпингите.

  1. Любителите на котки търсят нежност, на кучета – партньорство

Хората избират животни на базата на своя характер и не е чудно, че то издава стремежите и склонностите им. Котките са известни със своята независимост, дистанцираност, а от друга страна – с гальовност; докато кучетата се характеризират с преданост.

  1. Обичащите котки са по-чувствителни

Във въпросното изследване се доказало, че хората, привързани към котки, показват по-голяма степен на чувствителност.

  1. Любителите на кучета са мнозинство

Според изследването на Huffington Post 60% от запитаните са потвърдили, че харесват кучета, само 11% са се спрели на котки, а останалите или са харесвали и двата вида, или нито един.

  1. Любителите на котки предпочитат усамотението

Собствениците на котки, които живеят сами са 1/3 повече от собствениците на кучета със същия статус. Притежанието на куче се оказва повече свързано с живот в по-голямо жилище и в семейство.

  1. Харесващите кучета са доминантни типажи

Според списанието Modern Dog на любителите на котки им липсвало самочувствие, увереност, постоянство и сила на характера.

 

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *