Как се чупи стъклена чаша с глас?

Как се чупи стъклена чаша с глас?

Ефектният трик се смята за запазена марка на великите певци, но истината е, че съвсем не ви трябва много висок глас, за да го осъществите. Всичко зависи от чашата – мъжете могат да я счупят с басов глас, жените – с алт. Колкото по-евтина е чашата, толкова по-лесно . По-качествените чаши се чупят при по-висок тон.

  1. Направете разгрявка на гласа си. Тръгнете от среден към нисък и оттам нагоре до най-високия възможен за вас тон. Не се напрягайте излишно, трябва да се чувствате комфортно.
  2. Намерете евтина винена чаша, която ще можете да счупите с по-нисък тон. Сложете в нея и една сламка.
  3. Чукнете леко чашата с палец и показалец, за да чуете тона, който издава. Това е резонансната ѝ честота. Опитайте се да повторите този тон с гласа си, но към този момент не извисявайте глас.
  4. Приближете устата си близо до чашата ( за повече сигурност сложете предпазни очила), вместо това можете да използвате и микрофон, ако имате такъв.
  5. Започнете да пеете в упражняваната тоналност с цялата си сила. Ще разпознаете, че сте на прав път в момента, в който сламката в чашата се разтрепти и дори изпадне навън.
  6. Ако сте извършили всички стъпки правилно, чашата ще се счупи на две-три парчета. Ако желаете по-разрушително разпръсване, ще са наложи да пробвате с по-скъпа чаша, но и тя няма да стане на прах като по филмите.
  7. Почистете внимателно стъклата, за да не се нараните вие или някой от неподозиращите ви роднини или  приятели.
Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.