10 предимства за високата жена

10 предимства за високата жена

По нашите географски ширини високите жени не са мнозинство, в графата високи влизат и не особено манекенските 170 см и разбира се всички нагоре. Случва се високите дами да получават обидни квалификации от сорта на „кон“, „жираф“ и други. Причината не е в самата височина на нежния пол, а в нараненото самочувствие на по-ниските мъже, които до такава жена, особено като е на токчета, се чувстват обидени и застрашени. Високият ръст не е полезен само в професионалната изява на волейболистка или манекенка, той дава особена перспектива и в ежедневието. Да видим:

  1. Средата е по-достъпна за вас. Въпреки очевидния проблем да се поберете в шкаф, куфар, да приберете краката си зад седалката на шофьора, за вас средата е по-достъпна. Влизате в рейса и докато останалите се борят да се хванат за седалките и ръкохватките, вие се хващате горе високо. Там не само, че по-малко ръце се намесват, но и с тях по-малко бактерии са навестили метала. Спокойно достигате и до почти всички шкафчета, чистите прозорците до горе без да се качвате на столче и в най-общ смисъл всичко на високо е по-достъпно за вас, отколкото за по-нисичките.
  2. Винаги ви забелязват. Това е причината и високите хора да са по-скромни и невинаги амбициозни – на тях не им се налага да се борят за внимание. Няма как хората да не ви забележат, затова някои от вас често са стеснителни, превиват рамене и носят ниски обувки, за да избегнат хорското внимание. Примирете се, носете си високите токчета и не се притеснявайте от отправените погледи.
  3. Хората ви вярват. От най-ранна възраст хората ви приемат за пораснали. Високият ви ръст ви е правил да изглеждате като какичка на останалите деца, затова и възрастните са ви възлагали повече отговорности и са ви приемали за по-зрели. Оттук тази тенденция продължава и в професионалното ви развитие. Сред представителните лица на международни компании често се наемат по-високи хора, дали заради ръста или той развива конкретни качества. Ако се разходите до някоя бизнес сграда, ще видите от нея да излизат по-едри хора. Високият човек излъчва представителност, доверие, аристократизъм, достолепие.
  4. Можете да не носите токчета. Съвсем спокойно изглеждате стройни и без токчета, можете да си позволите да обикаляте града по маратонки и пак хората ще определят краката ви като дълги.
  5. Можете да носите почти всичко. Дълги поли, широки панталони, широки блузи, дълги рокли – все изглеждате източени и елегантни. Още повече че по-голяма част от дизайна на дрехите е предназначен за високите модели по подиумите.
  6. Виждате от високо. Не, не става въпрос за гордост и самочувствие, вие буквално виждате от високо. Отивате на концерт и не е нужно да се качите на нечии рамене, за да видите какво става на сцената. Ориентирате се отлично в голямата тълпа, намирайки приятелите си сред множеството глави. В блъсканицата винаги дишате по-спокойно там горе, но противно на логиката там не е по-проветриво, а по-горещо, защото топлият въздух се издига над студения.
  7. Мъжете ви приемат сериозно. Много често миниончетата отмъкват високите господа, но това не трябва да ви притеснява. Вие получавате сериозно мъжко отношение, много е вероятно дори някои мъже да изпитват респект или дори да се притесняват да ви досаждат. Но на дансинга високият мъж винаги се чувства по-добре с висока жена, не му се налага да се навежда и като я прегръща, целува и т.н.
  8. Хората обичат да ви прегръщат. По-нисичките приятелки се чувстват закриляни във ваше присъствие, обичат да се облягат на вас, да се гушкат и полагат глава на раменете или гърдите ви.
  9. Не ви дискриминират. Съществуват редица професии, в които ръстът е определящ – модел, стюардеса, редица спортове – атлетика, баскетбол, волейбол и т.н., промоутъри. Нямате представа колко е неприятно да имате желание, талант и усърдието за дадена професия, а изведнъж да получите отказ с мотива, че сте нисичка.
  10. Не ви личат килограмите. Високите жени могат да си позволят малко повече мазнинки и пак ще изглеждат източени и стройни. Разбира се, това не означава, че ще изглеждат и по-женствени, защото обикновено високите жени имат по-мъжествени черти – дълго лице, едри стъпала и ръце, широки рамене. До един висок мъж обаче винаги ще се чувствате женствена и закриляна.
Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.